Στη Ρωμαϊκή Αγορά για την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου

Μια διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια που δηλώνει πως νιώθει ως «μια Ευρωπαία με ελληνική καρδιά» έρχεται στην Ελλάδα.
Την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, Τετάρτη 6/9, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στη Ρωμαϊκή Αγορά μία συναυλία της μεσόφωνου Αλεξάνδρα Γκράβας, σε τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, τον Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α.
Πρόκειται για τόπους στους οποίους η διάσημη λυρική ερμηνεύτρια έχει δώσει συναυλίες, ενσωματώνοντας στο ρεπερτόριο της τραγούδια τους, δίπλα σε παραδοσιακά ελληνικά, καθώς και μεγάλων Ελλήνων συνθετών που συμπεριλαμβάνει πάντα στο πρόγραμμα της.
Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία από γονείς Έλληνες μετανάστες, βίωσε ταυτόχρονα δύο εντελώς διαφορετικές κουλτούρες: στο σχολείο με γερμανική κλασσική μουσική και στο σπίτι με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και άλλων Ελλήνων συνθετών.
Όσο αφορά την ταυτότητά της παραδέχεται πως νιώθει ως «μια Ευρωπαία με ελληνική καρδιά».
Για τη συναυλία της στη Ρωμαϊκή Αγορά δηλώνει ενθουσιασμένη:
«Ας μην ξεχνάμε τη μοναδική συναυλία που είχε δώσει ο Μάνος Χατζιδάκις στη Ρωμαϊκή Αγορά, από την οποία κυκλοφόρησε και ο σχετικός δίσκος, με αγαπημένα τραγούδια του από το 1947-1985, που έχει μείνει κλασικός στην ελληνική δισκογραφία».
«Πιστεύω ότι θα είναι μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτέμβρη» λέει η Αλεξάνδρα Γκράβας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κουζής (βιολί), Γιάννης Γιοβάνος (τσέλο), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Πέτρος Μπούρας (πιάνο, μουσική επιμέλεια).

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις από το εκδοτήριο εισιτηρίων της Ρωμαϊκής Αγοράς: Επαμεινώνδα 6, τηλ. για πληροφορίες 2103216690.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο