Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι και ο Βαρνάβας

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί το βράδυ της Δευτέρας στην ανατολική Αττική, όπου από το μεσημέρι της Κυριακής (13/08) οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει την ευρύτερη περιοχή του Καλάμου.
Επί ποδός για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που καίνε ανεξέλεγκτα σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα. Μάλιστα, το έργο τους είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα σταμάτησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας (14/08).

Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες, καθώς υπήρξαν μεγάλες αναζωπυρώσεις στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η φωτιά έχει φτάσει στο δρόμο και κατευθύνεται προς τη μικτή περιοχή του Καπανδριτίου, όπου υπάρχουν και οικίες, οι οποίες απειλούνται. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μαζί με τους φορείς της περιφέρειας και τους εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να οριοθετήσουν τη φωτιά μέχρι να ξημερώσει, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι διακοπές ρεύματος δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η εικόνα αυτή τη στιγμή από το μέτωπο των πυρκαγιών στην Αττική είναι καλύτερη εκτός από την περιοχή ανάμεσα σε Καπανδρίτι και το Μετόχι, όπου καίει μέσα σε χαράδρα.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα και η εθνική οδός Καλάμου – Καπανδριτίου.

Κάλαμος, Καπανδρίτι και Βαρνάβας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κήρυξε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο γενικός της γραμματέας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τη δημοτική ενότητα Καλάμου και τη δημοτική ενότητα Καπανδριτίου του δήμου Ωρωπού, καθώς και τη δημοτική ενότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13-08-2017.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο