Ο “Πρώτος Σταθμός” σε ένα μήνα συναντά τους αναγνώστες

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, ανήμερα των γενεθλίων του Αθήνα 9.84, θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων “Ο πρώτος σταθμός” με τις ιστορίες που έγραψαν 30 συγγραφείς, έχοντας ως οδηγό για την έμπνευσή τους τη λέξη Αθήνα και τον αριθμό 984. Τα τριάντα διηγήματα έχουν γραφτεί και βρίσκονται στο γραφείο της Ελένης Μπούρα, υπεύθυνης της ελληνικής λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο, η οποία επιμελείται το βιβλίο και μίλησε στην εκπομπή “Ράδιο CITY”.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη και από τις 30 ιστορίες. Όλοι οι συγγραφείς στο τέλος του κειμένου τους υποσημείωναν “Ελπίζω να σου αρέσει” και πραγματικά μου άρεσαν όλες πάρα πολύ. Είναι εξαιρετικές.Ο καθένας από τους συγγραφείς έχει βρει έναν δικό του τρόπο να παίξει με τις δύο αυτές λέξεις “Αθήνα” και “984”. Δύο διηγήματα αναφέρονται άμεσα στο σταθμό, του Μάνου Ελευθερίου, που είναι μέλος της οικογένειάς σας και έχει ως πρωταγωνιστές ακροατές του και του Μίμη Ανδρουλάκη, που περιγράφει ένα πραγματικό περιστατικό. Σε κάποιες οι ήρωες ακούν μία είδηση, ένα περιστατικό από τον Αθήνα 9.84. Θα διαβάσετε ιστορίες κοινωνικές, ερωτικές, αστυνομικές στον “Πρώτο Σταθμό”. Αρκετοί συγγραφείς έγραψαν σε λογοτεχνική μορφή που δεν τους έχουμε συνηθίσει” μας είπε η Ελένη Μπούρα. “Όλα τα διηγήματα είναι ιδιαίτερα. Νομίζω ότι θα ενθουσιαστούν οι αναγνώστες, όπως ενθουσιάστηκα κι εγώ”.

Στον “Πρώτο Σταθμό” , με τον οποίο ο Αθήνα 9.84 συμμετέχει στη διοργάνωση “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” συμμετέχουν συγγραφείς καταξιωμένοι, αλλά και νεότερης γενιάς που έχουν μεν μικρή, αλλά σημαντική εκδοτική παρουσία.

Οι συγγραφείς κατ’ αλφαβητική σειρά είναι: Κώστας Ακρίβος, Μίμης Ανδρουλάκης, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Ρέα Γαλανάκη, Ευτυχία Γιαννάκη, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Λένα Διβάνη, Μάνος Ελευθερίου, Ισμήνη Καπάνταη, Μάρκος Κρητικός, Όλια Λαζαρίδου, Ηλίας Μαγκλίνης, Έλενα Μαρούτσου, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, Μαρία Ξυλούρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κάλλια Παπαδάκη, Χίλντα Παπαδημητρίου, Μάιρα Παπαθανασοπούλου, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ντορίνα Παπαλιού, Βασιλική Πέτσα, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Χριστίνα Πουλίδου, Μαριαλένα Σπυροπούλου, Κατερίνα Σχινά, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Χρήστος Χωμενίδης.

Έλενα Χατζηιωάννου / athina984.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο