Η άγνωστη ζωή του Ελβις στην οθόνη

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τον θάνατό του, ωστόσο το όνομα και η ζωή του Ελβις Πρίσλεϊ συνεχίζουν να προσελκύουν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.
Βασιζόμενοι σε αυτό το γεγονός, οι υπεύθυνοι του μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου HBO αποφάσισαν να ετοιμάσουν ένα νέο ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στον βασιλιά του ροκ εν ρολ με άγνωστες πτυχές και σπάνια ντοκουμέντα από τη ζωή και τη χρυσή καριέρα του.
Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή διάρκειας τριών ωρών η οποία είναι χωρισμένη σε δύο διαφορετικά μέρη. Το ντοκιμαντέρ, ο τίτλος του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, θα παρακολουθεί τα βήματα του Ελβις Πρίσλεϊ από την παιδική του ηλικία μέχρι την τελευταία ηχογράφηση που έκανε το 1976 στο στούντιο της κατοικίας του, της Graceland. Μεταξύ άλλων θα προβληθούν πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν, αλλά και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με μουσικούς που συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της μουσικής διαδρομής του.

Συντελεστές
Το ντοκιμαντέρ έχει γράψει ο Alan Light, ο οποίος έχει γράψει επίσης βιβλία για τον Λέοναρντ Κοέν και τον Πρινς, ενώ σκηνοθέτης είναι ο Thom Zimny, ο άνθρωπος που έχει επίσης σκηνοθετήσει αντίστοιχα αφιερώματα στον Μπρους Σπρίνγκστιν, τα «The Promise: The Making of Darkness οn the Edge of Town» και «The Ties That Bind», που επίσης προβλήθηκαν από το το HBO.
Για τα γυρίσματα της ταινίας οι δημιουργοί συνεργάστηκαν στενά με τους κληρονόμους του Ελβις Πρίσλεϊ, οι οποίοι και έδωσαν την άδεια για πρόσβαση στα προσωπικά του αρχεία, απ’ όπου προέρχεται και ένα μεγάλο μέρος του υλικού.
Οι δημιουργοί της ταινίας λοιπόν έψαξαν στα άδυτα της Graceland και ανακάλυψαν ανέκδοτα ντοκουμέντα.
Το HBO πάντως κάνει λόγο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και φιλόδοξη παραγωγή: «Η ταινία καταγράφει τη μουσική πορεία του Ελβις με συναρπαστικό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει την ημερομηνία προβολής της.
Να σημειωθεί τέλος πως πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα γυριστεί μια νέα ταινία που θα αφορά τη ζωή του Ελβις Πρίσλεϊ με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο