Μένει Αθήνα το ΔΝΤ και προαναγγέλλει «σκληρό ροκ» για τα εργασιακά

Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ESM μπορεί να ολοκληρώνουν σήμερα την παρουσία τους στην Αθήνα, αλλά η αποστολή του ΔΝΤ υπό την Ντέλια Βελκουλέσκου θα παραμείνει, για περαιτέρω «ξεσκόνισμα» των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας.

Από Δευτέρα η Βελκουλέσκου και τα υπόλοιπα στελέχη του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν την επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας, για να συνταχθεί στη συνέχεια η ετήσια έκθεση που προβλέπει το καταστατικό του Ταμείου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, Τζέρι Ράις.
 Ο κ. Ράις που απέφυγε να μπει σε κόντρα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά χρησιμοποίησε επιδεικτικά τον όρο «τρόικα», όταν ρωτήθηκε ξανά για τις αλλαγές στα εργασιακά και τις θέσεις του Ταμείου, και υπαινίχθηκε σκληρό δεύτερο γύρο. Όπως είπε, «οι εργασιακές αλλαγές είναι κάτι που θα τεθεί υπό εξέταση κατά τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM» και «σίγουρα θα απασχολήσει την σε βάθος αξιολόγηση που θα γίνει για την κατάρτιση της έκθεσης του άρθρου 4».

Πάντως, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε για πρώτη φορά με εύγλωττο τρόπο ότι η Ελλάδα θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων κατά την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον στις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει τα σχετικά ρεπορτάζ, που εδώ και καιρό περιγράφουν τη συγκεκριμένη σύνοδο ως ένα ακόμα κρίσιμο ορόσημο στην πολυετή πορεία της ελληνικής κρίσης χρέους από το 2010 μέχρι σήμερα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η σύγκληση του περίφημου Washington Group -μετέχουν οι Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο Μ. Ντράγκι και ο Μ. Κερέ από την ΕΚΤ, οι Π. Μοσκοβισί και Μ. Μπούτι (Κομισιόν), οι Γ. Ντάισελμπλουμ και Τ. Βίζερ (Eurogroup) και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας, Μ. Σαπέν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο