Η Βασιλική Ορχήστρα του Άμστερνταμ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

Μία και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιήσει η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της περιοδείας της RCO Μeets Europe.
Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει, υπό τη μουσική διεύθυνση του φημισμένου μαέστρου Ντανιέλε Γκάττι, αποσπάσματα από τις όπερες του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» και «Το λυκόφως των θεών», το «Adagio» από τη Συμφωνία αρ. 10 του Γκούσταβ Μάλερ και τα «Τρία κομμάτια για ορχήστρα, έργο 6» του Άλμπαν Μπεργκ.
Μάλιστα, η ορχήστρα που υλοποιεί το πρόγραμμα Side by Side σε συνεργασία με νεανικά μουσικά σύνολα, θα παρουσιάσει το πρώτο έργο της βραδιάς, το Πρελούδιο των Αρχιτραγουδιστών της Νυρεμβέργης, από κοινού με τη MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η οποία δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, στις 8:30 μ.μ., στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο