Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ουρές σχηματίζονται από τα ξημερώματα στα σημεία έκδοσης των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών για τα μέσα μεταφοράς, ενώ ακόμη και χθες Κυριακή, στα εκδοτήρια η αναμονή ήταν μεγάλη.

Συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να δοθεί άλλη παράταση, πέραν της 5ης Νοεμβρίου. Για όσους λάβουν προσωποποιημένες επιδοτούμενες κάρτες, η παράταση θα είναι ενδεχομένως και ως τις 15 του ερχόμενου μηνός.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε τις καθυστερήσεις εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε κυκλώματα που διακινούσαν πλαστά εισιτήρια εντός και εκτός Αττικής, αλλά και σε θεσμικούς λόγους καθώς χρειαζόταν να αποφανθεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «είναι σύνηθες στην εκκίνηση τέτοιων μεγάλων εφαρμογών να παρατηρούνται κάποιες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στους κεντρικούς σταθμούς έκδοσης» ενώ εκτίμησε ότι η παράταση που δόθηκε είναι επαρκής. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι αρχές Νοεμβρίου θα κλείσουν οι μπάρες στις εισόδους των Σταθμών και το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί πλήρως.

Newsroom Αθήνα 9,84

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο