Εκδηλώσεις στην πόλη: Με Σαββόπουλο ανοίγει ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής

Οι συναυλίες ξεκίνησαν δειλά δειλά και κόντρα στο Εuro, τα πολιτιστικά δρώμενα συνεχίζονται.

Απόψε ανοίγει ο Κήπος του Μεγάρου, έχουμε και την αυλαία για το Φεστιβάλ Αθηνών Σαββόπουλος-Βιτάλη 11 Ιουνίου στο Μέγαρο
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα για να μας ξεσηκώσουν μέσα από ένα «θέατρο τραγουδιών» που εμπνεύστηκε ο Δ. Σαββόπουλος, μια μουσική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο «Κύτταρο Live» της Αθήνας.
Το γιορτινό ξεκίνημα της περιοδείας τους θα γίνει στον Κήπο του Μεγάρου το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με τη συναυλία «Δώσε, ψυχή μου, ρεύμα» σ’ όλη την Ελλάδα.

Δύο καλλιτέχνες, δύο πορείες, δύο βετεράνοι συναντιούνται επί σκηνής σε μια ιστορική παράσταση από αυτές που θα θυμόμαστε για πάντα. Το μαγικό ραβδί του
Δ. Σαββόπουλου και η ζεστή φωνή της Ε. Βιτάλη μας χαρίζουν υπέροχες νύχτες ελληνικού καλοκαιριού.
Μαζί τους οι μουσικοί: Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Δημήτρης Λάππας (κιθάρες-μπουζούκι), Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), Στάθης Άννινος (πλήκτρα), Θοδωρής Σούκερας (τρομπόνι), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Νατάσα Παυλάτου (κρουστά).

Αϊντα στο Ηρώδειο
Με την Αΐντα του Βέρντι απο τη Λυρική ξεκινά το φεστιβάλ Αθηνών.
Η δημοφιλής όπερα παρουσιάζεται σε νέα παραγωγή της ΕΛΣ, από το φημισμένο Φεστιβάλ Όπερας της Ταορμίνας, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Ενρίκο Καστιλιόνε. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, χάρη στην τεχνολογία προβολών υψηλής ανάλυσης το Ηρώδειο θα μεταμορφωθεί σε αρχαία Αίγυπτο. Ωδείο Ηρώδου Αττικού 10, 11, 12, 15 Ιουνίου 2016 / ώρα έναρξης 21.00
Κέντρου Πολιτισμού έως 12 Ιουνίου
Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με τους πολίτες μέσα από το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεών του. Από τις νέες, μόνιμες εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μία «γεύση» από τη μελλοντική του λειτουργία, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή του.
Εως 12 Ιουνίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια για ενήλικες & παιδιά, αλλά και δύο μουσικές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνουν

Μουσική εκδήλωση: Alex Drakos Trio, Circle – 09.6.2016, Ώρα 20.00
Εργαστήριο για ενήλικες: Θεατρικό παιχνίδι – 10.6.2016, Ώρα 18.00
Εργαστήριο για ενήλικες: Βασικές αρχές μεταξοτυπίας – 11.5.2016, Ώρα 11.00
Μουσική εκδήλωση: Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη – 11.6.2016, Ώρα 20.00
Εργαστήριο για παιδιά: Φως & Τέχνη – 12.6.2016, Ώρα 17.30

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο