Γηροκομείο Αθηνών: Μια γάτα τρώει απο το πιάτο ηλικιωμένης ενώ άλλη δεμένη βλέπει τηλεόραση(εικόνες σοκ)

Μα είμαστε σοβαροί; Η ”φωλιά του κούκου” στο Γηροκομείο Αθηνών με τους ηλικιωμένους να καταγγέλλουν τις απίστευτες συνθήκες διαβίωσης.

.Και οι φωτογραφίες αδιάψευστοι μάρτυρες.

Ηλικιωμένοι ζουν σε άθλιες συνθήκες με γάτες να τρώνε από το… πιάτο τους • Τι έχει να πει γι’ αυτά ο… κοινωνικά ευαίσθητος δήμαρχος Καμίνης;

Σε συνθήκες ντροπής και εξαθλίωσης ζουν τα γεροντάκια που είναι ξεχασμένα στο Γηροκομείο Αθηνών, στο οποίο εποπτεύουσα Αρχή είναι ο Δήμος Αθηναίων του δήθεν ευαίσθητου για τα κοινωνικά προβλήματα, υποψηφίου για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Καμίνη!
Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που έφτασε στα χέρια της «Espresso» δείχνει εικόνες από το μεγαλύτερο γηροκομείο της χώρας, που μόνο με του… Μεσαίωνα μπορεί να συγκριθούν!
Εικόνες-ντοκουμέντο αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες στον χώρο όπου υποτίθεται ότι υπάρχει φροντίδα για τους ηλικιωμένους, που περνούν τα στερνά της ζωής τους. Ανήμποροι γέροντες είναι δεμένοι για να μη μετακινούνται με το αιτιολογικό ότι μπορεί να χτυπήσουν.
Μια κυρία παρακολουθεί τηλεόραση δεμένη σε ένα κάγκελο, δίπλα στο παράθυρο. Θα μετακινηθεί μόνο όταν (και αν…) το αποφασίσει το προσωπικό! Γάτες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες πάνω στα τραπέζια όπου γευματίζουν οι τρόφιμοι και μάλιστα… τρώνε από το πιάτο τους!
Eγκατάλειψη
Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες. Δίπλα στα κρεβάτια είναι σωριασμένα σκουπίδια και… αποφάγια πολλών ημερών, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να καθαρίσει. Οι τουαλέτες είναι μέσα στη βρόμα και η δυσωδία χτυπάει κατάμουτρα όποιον τολμάει να μπει!
Έχει υπ’ όψιν του, άραγε, ο δήμαρχος με τις… κοινωνικές ευαισθησίες αυτή την τραγική κατάσταση; Καταγγελίες προϋπήρχαν για τη σοκαριστική εικόνα που επικρατεί στο γηροκομείο, το οποίο έχει αλλάξει διοίκηση, αλλά φαίνεται ότι έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Οι ηλικιωμένοι βιώνουν τον δικό τους γολγοθά και στο βίντεο που έφτασε στην εφημερίδα μιλούν για τη δύσκολη καθημερινότητα και την εγκατάλειψη που βιώνουν. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν έχουμε καλό φαγητό, δεν έχουμε τίποτα» δηλώνουν οι τρόφιμοι και διερωτώνται: «Ως πότε θα ζούμε σε αυτές τις άθλιες συνθήκες;»
Δίπλα σε άλλον έναν υπερήλικο υπάρχουν άδεια πλαστικά από φαγητό, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο σημείο επί πολλές μέρες. Στο πάτωμα είναι πεταμένα βρόμικα χαρτιά υγείας, χρησιμοποιημένες κάλτσες και πετσέτες. Δίπλα στο κρεβάτι, ένα μισάνοιχτο συρτάρι φαίνεται γεμάτο σκουπίδια!
«Το φαγητό είναι άθλιο! Δεν έχουμε καμία περιποίηση. Εχουν να με κάνουν μπάνιο δύο μέρες. Δεν υπάρχει προσωπικό. Ερχεται για 10 λεπτά να μας δει και και φεύγει!» προσθέτουν χαρακτηριστικά οι ηλικιωμένοι, ενώ ένας από αυτούς συμπληρώνει: «Ακόμη και όταν μας κάνουν μπάνιο, το κάνουν με το ζόρι!».
Πολλοί δυσανασχετούν για την έλλειψη φροντίδας: «Δεν έχω φάει. Δεν είμαι καλά. Δεν ήρθε κανείς να μου φέρει ούτε νερό ούτε φαγητό. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;» αναρωτιούνται.
Καταγγελία για μειωμένα μισθώματα δύο ακινήτων
Στις 20 Ιουλίου ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος (φωτό) αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων και ανέδειξε ακόμη μία πτυχή σχετικά με το Γηροκομείο, στο οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει ορίσει προσωρινή διοικητική και διαχειριστική επιτροπή.
Στην κατοχή του Γηροκομείου βρίσκονται δύο ακίνητα στις οδούς Λυκούργου και Αιόλου, τα οποία νοικιάζονται στην Εταιρία NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Οπως υποστηρίζει ο γνωστός δικηγόρος, η προσωρινή διοικητική και διαχειριστική επιτροπή που όρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Γιώργος Καμίνης «χάρισε» στην εταιρία μια γενναία μείωση στα μισθώματα που πληρώνει για τα ακίνητα και μάλιστα… αναδρομικά από το 2012! 
Πλέον, όπως κατήγγειλε ο Βασίλης Καπερνάρος, εκτός από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επιβάλλει στους ηλικιωμένους, το ίδρυμα καλείται να επιστρέψει στην εταιρία νοίκια για τεσσεράμισι χρόνια! Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καπερνάρος τονίζει ακόμη ότι η ίδια η εταιρία δεν ζήτησε ποτέ από την επιτροπή να μειώσει τα μισθώματα!
«Ισχύει ότι ο δήμος ασκεί επεμβατική εποπτεία για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος του Γηροκομείου Αθηνών; Αν ναι, ζητώ όπως κατατεθούν τα έγγραφα που πιστοποιούν την ως άνω πληροφορία. Πότε, από ποιον, με τι σκοπό, με βάση ποια κριτήρια επιλογής και ανάμεσα σε ποιους υποψήφιους συστάθηκε η προσωρινή διοικητική και διαχειριστική επιτροπή; Ζητώ όπως κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα με τον αριθμό πρωτοκόλλου» αναφέρει ο Βασίλης Καπερνάρος στην ανακοίνωσή του.   
πηγή
epixirimatias

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο