Γιατί δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε με νερό τα πλαστικά μπουκάλια…

Είναι γεγονός πως συνηθίζουμε να κρατάμε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού, και να το γεμίζουμε ξανά από τη βρύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για μία κίνηση που είναι πολύ ανθυγιεινή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε αμερικάνικη ιστοσελίδα, που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα, στο μπουκάλι συγκεντρώνονται πολλά περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι φανταζόμαστε.
Εξετάστηκαν επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια, που χρησιμοποιήθηκαν για μια εβδομάδα, και σύμφωνα με τα στατιστικά, αποκαλύφθηκε ότι ο υψηλότερος αριθμός βακτηρίων που βρέθηκε σε ένα μπουκάλι περιλάμβανε περίπου 900 χιλιάδες μονάδες που δημιουργούσαν αποικίες ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο, δηλαδή περισσότερα βακτήρια από… το κάθισμα της τουαλέτας!
Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν ότι περίπου το 60% των μικροβίων ήταν ικανό να προκαλέσει αρρώστιες, ενώ ταυτόχρονα τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν διάφορες βλαβερές χημικές ουσίες, οι οποίες απελευθερώνονται με τη φθορά τους από την πολλή χρήση.
Το καλύτερο λοιπόν είναι όταν τα πλαστικά μπουκάλια αδειάζουν, να τα ανακυκλώνουμε ή να τα πετάμε, και όχι να τα γεμίζουμε εκ νέου με νερό. Προτιμήστε για το νερό σας τα γυάλινα μπουκάλια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο