Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για να φάς το μεσημεριανό σου!

Όλη την μέρα τρέχεις και συνήθως ξεχνάς να φας. Αλλά δεν ανησυχείς, επειδή έχεις μαζί σου τη σαλάτα από το σπίτι, σωστά; Λάθος Έρευνα απέδειξε ότι αν θες να χάσεις κιλά καλό είναι να καταναλώνεις το μεσημεριανό σου νωρίς!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αν στόχο έχεις την απώλεια κιλών πρέπει να φας για μεσημέρι πριν τις 15:00! Γιατί; Επειδή η πείνα μας ελέγχεται από τον κυκάρδιο ρυθμό μας. Έτσι όταν καταναλώνεις φαγητό μετά τις τρεις το μεσημέρι είναι πιθανότερο να δυσκολευτεί ο οργανισμός σου να το επεξεργαστεί. Αυτά από επιστημονικής πλευράς.

Αν το πιάσουμε με βάση τη δική μας λογική και αλήθεια, είναι πιθανότερο αν πεινάσεις πάρα πολύ και έχεις μαζί σου μια σαλάτα, να πέσεις με τα μούτρα στο κουτί με τα μπισκότα της συναδέλφου παρά στο δικό σου μπολ! Ψέματα;

Μπορεί, όμως, η συγκεκριμένη ώρα φαγητού να μας κάνει να χάσουμε κιλά; Από μόνη της όχι, αλλά είναι μια καλή αρχή και αν τη συνδυάσεις με όσα είναι απαραίτητο να κάνεις για την απώλεια κιλών σίγουρα θα έχεις αποτελέσματα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο