Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και απάτες σε βάρος εμπόρων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και απάτες σε βάρος εμπόρων στους οποίους εμφανίζονταν ως υποψήφιοι πελάτες χονδρικής.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 1-10-2016 στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας 29χρονος ημεδαπός, μέλος της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21χρονος ημεδαπός συνεργός του.

Σε βάρος του 29χρονου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της ληστείας καθώς και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τριμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους πελάτες για εμπορεύματα χονδρικής, προσέγγιζαν τηλεφωνικά εμπόρους, και τους λήστευαν, σε προσυμφωνημένη συνάντηση για την αγοραπωλησία, στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Ειδικότερα, προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, εμφανίζονταν ως φερέγγυοι αγοραστές και τους υπόσχονταν άμεση εξόφληση των προϊόντων κατά την παραλαβή. Περαιτέρω, στο σημείο συνάντησης, κάνοντας χρήση διαφόρων τεχνασμάτων και ασκώντας σωματική βία κατάφερναν και αφαιρούσαν τα προϊόντα και διέφευγαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την προαναφερόμενη μεθοδολογία.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα της ανέρχεται στο ποσό των -30.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο