Ένταση με Κύπριους φοιτητές και συλλήψεις έξω από την τουρκική πρεσβεία, στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξήντα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία το βράδυ της Τρίτης λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου Κύπριοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αυριανή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας.

Οι φοιτητές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και Έλληνες φοιτητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Η παράταξη ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, πως επρόκειτο για μία ειρηνική διαμαρτυρία και πως η αστυνομία προέβη σε αναίτιες συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ανακοίνωση της ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου.

Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές. Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους.

Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές.

Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία.

Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα.

Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις. Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό».

ΠΗΓΗ: foititikanea.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο