Οι επτά λόγοι που η δίαιτα σας χαλάει τη διάθεση!

Αποφασίζετε να ξεκινήσετε δίαιτα, με σκοπό να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και να καταφέρετε σταδιακά να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας.

Ωστόσο, ελάχιστες είναι οι φορές που θα δώσετε έμφαση στο πραγματικό mood, δηλαδή τη δική σας ψυχολογική διάθεση, η οποία αναμφισβήτητα διαμορφώνεται ανάλογα με τα τρόφιμα που καταναλώνετε.

Όπως αναφέρει το bovary.gr, oι ειδικοί συχνά μιλούν για μια αμφίδρομη σχέση, που είναι δυνατόν να υποβαθμίσει και την ποιότητα της ζωής σας, αν δεν κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Δείτε τους λόγους που η δίαιτα σας χαλάει τη διάθεση:

1. Αισθάνεστε νευρικότητα ή ακόμα και θυμό; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πεινάτε, καθώς προσλαμβάνετε μικρές ποσότητες ενέργειας και θρεπτικών συστατικών από τα γεύματα σας. Είναι λογικό η ποσότητα των γευμάτων να μειώνεται, όταν ακολουθείτε μια αυστηρή διατροφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αυτό να σας φέρνει εκτός ορίων. Σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε τουλάχιστον 1.200 θερμίδες ημερησίως και ότι οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και νερό, οπότε σας χαρίζουν το αίσθημα του κορεσμού.

2. Η αυστηρή διατροφή μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θλίψη εξαιτίας του γεγονότος, ότι δεν επιτρέπεται να ενδώσετε σε πειρασμούς όπως τα γλυκά. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρέπει να σας φέρνει σε βαθμό υστερίας ή πανικού. Εξισορροπήστε τη στέρηση αυτή, κάνοντας ένα διάλειμμα μια φορά την εβδομάδα, κατά το οποίο θα απολαύσετε οτιδήποτε σας αρέσει χωρίς ενοχές.

3. Είτε λόγω της επιθυμίας σας να χάσετε άμεσα κιλά είτε και λόγω περιορισμένου χρόνου, συχνά παραλείπετε κάποιο από τα γεύματα σας. Αυτό ρίχνει κατακόρυφα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και προκαλεί αυτόματα δυσαρέσκεια ή θυμό.

Φροντίστε να τρώτε μια μικρή ποσότητα φαγητού κάθε τρεις με τέσσερις ώρες και ελέγξτε τα συναισθήματα σας.

4. Η προσαρμογή σε ένα αυστηρό διαιτολόγιο απαιτεί θυσίες, που πολλές φορές συνδέονται με κοινωνικές εκδηλώσεις και καλέσματα, στα οποία αποφεύγετε να πηγαίνετε, αλλά αυτό σας απογοητεύει. Υπάρχει και εδώ ένα μικρό μυστικό, που δεν θα σας στερήσει τη διασκέδαση : Μπορείτε να καταναλώσετε το γεύμα σας πριν παρευρεθείτε στο γεγονός. Και ως προς τα κεράσματα που θα εμφανιστούν μπροστά σας, κανείς δεν απαγορεύει μια μικρή δοκιμή. Αλλωστε, θα έχετε ήδη χορτάσει από πριν. Ενώ, αν σας προτείνουν μια έξοδο για φαγητό, προτιμήστε μια χαλαρή έξοδο για τσάι ή καφέ.

5. Φυσικά, η απώλεια κιλών συμβαδίζει πάντοτε με τη σωματική άσκηση, η οποία πολλές φορές πρέπει να πραγματοποιείται πέντε φορές την εβδομάδα, άρα είναι εξοντωτική και επίσης, απαιτεί περισσότερο αερόβια προπόνηση. Για να μην τα παρατήσετε και χαλάσετε την προσπάθεια σας, μειώστε τις ημέρες ή τη διάρκεια της γυμναστικής.

6. Μια από τις πιο βασανιστικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε είναι η καταγραφή τόσο των γευμάτων σας, όσο και των ωρών και των θερμίδων. Επειδή αυτό είναι σαφέστατα χρονοβόρο αλλά και ψυχοφθόρο, χρησιμοποιήστε εναλλακτικούς τρόπους καταγραφής όπως τα apps στο κινητό σας ή προσπαθήστε να θυμηθείτε τις θερμίδες και τα γεύματα κάθε φορά, μέχρι να γίνει ρουτίνα σας.

7. Η απώλεια των κιλών είναι ένας στόχος που πραγματοποιείται πάντοτε μακροπρόθεσμα. Μην απογοητεύεστε αν δεν βλέπετε το δείκτη της ζυγαριάς να μετακινείται προς τα κάτω. Οι διατροφολόγοι πιστεύουν ότι το να χάνετε κιλά σταδιακά είναι πιο υγιεινό ενώ παράλληλα είναι πιο πιθανό να μείνετε αργότερα σταθερά σε αυτά. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο