Απόλυτη χαλάρωση μετά το μπάνιο για το ζευγάρι

Διαρκής κίνηση, έντονοι ρυθμοί, εντάσεις, στρες και άλλα πολλά, μας επιβαρύνουν στη διάρκεια της ημέρας.

Το ζητούμενο λοιπόν με την επιστροφή μας από τη δουλειά στο σπίτι, είναι η βαθιά χαλάρωση. Πώς μπορεί όμως αυτή να επιτευχθεί; Με κάποιες απλές αλλά σημαντικές κινήσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε τον χώρο μας ως έναν μικρό… Παράδεισο.

Αυτό που οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν μόλις επιστρέψουν στο σπίτι τους, είναι ένα ζεστό μπάνιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιδανικός χρόνος χαλάρωσης μέσα στη γεμάτη με ζεστό νερό μπανιέρα μας, είναι- κατά μέσο όρο -27 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Το νερό πρέπει να έχει θερμοκρασία κοντά στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ για αρκετούς ανθρώπους παίζει ρόλο ο χαμηλός φωτισμός και η χαλαρή μουσική.

Ενα ποσοστό 20% των ανθρώπων, έχει παραδεχθεί ότι δεν αφήνει το tablet ή το κινητό τηλέφωνο ούτε την ώρα που απολαμβάνει το μπάνιο.

Το 28% μάλιστα, δηλώνει ευχαριστημένο που εκείνη την ώρα μιλάει στο τηλέφωνο με κάποιον φίλο, συγγενή ή συνάδελφο, ενώ ένα αξιοσημείωτο 22% απολαμβάνει και το ποτό του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Εξ ίσου σημαντικό είναι τί κάνουμε αμέσως μετά το μπάνιο μας.

Οι περισσότεροι φορούν τα ρούχα τους και είτε απολαμβάνουν τον καφέ τους, είτε προγραμματίζουν τις δράσεις της επόμενης ημέρας. Ομως το ντύσιμο θεωρείται ένας «αρνητικός» παράγοντας μια και υποσυνείδητα συνδέεται με τις εκτός σπιτιού αναγκαίες εργασίες.

Το ιδανικό λοιπόν για μετά το μπάνιο μας είναι να φορέσουμε ένα απαλό και ποιοτικό μπουρνούζι που θα μας χαλαρώσει αμέσως.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο