Πως να επιβιώσεις από τον πρόσφατο χωρισμό σου

Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο. Το λέει και το άσμα νένας χωρισμός δεν είναι εύκολος και αυτό είναι δεδομένο. Ειδικά όταν έχεις δεθεί πολύ με το έτερον ήμισυ και έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σου, πρέπει να αλλάξεις ολόκληρο τον τρόπο ζωής σου και αυτό είναι επώδυνο.

Ωστόσο, καμιά φορά μπορεί και από μόνη σου να μην το κάνεις ευκολότερο στον εαυτό σου και αυτό σε καταβάλλει ακόμη περισσότερο.

1) Η επούλωση είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο

Δεν θα ξυπνήσεις σε 3 ημέρες σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

2) Μπορείς να νιώσεις θυμό, αλλά μην γίνεις εμμονική

Είναι ανθρώπινο να αισθάνεσαι ΚΑΙ θυμό μετά το χωρισμό. Δεν είναι ανθρώπινο, όμως, να κάνεις πχ. προσβλητικά ποσταρίσματα στο Facebook ή το Snapchat εναντίον του πρώην φίλου σου. Αυτό μειώνει, καταρχάς, εσένα την ίδια.

3) Οι φίλοι σου έχουν καλές προθέσεις, αλλά δεν είναι στη θέση σου

Σε τέτοιες στιγμές, οι φίλοι συνήθως προσπαθούν να σε παρηγορήσουν όσο μπορούν. Ωστόσο, δεν είναι στη θέση σου και δεν μπορούν απόλυτα να σε νιώσουν. Μην τους παρεξηγήσεις αν πουν κάτι που δεν σου αρέσει. Να τους ακούς μεν αλλά μην ενοχλείσαι όταν κάτι δεν σου ταιριάζει.

4) Άσε το παρελθόν εκεί που ανήκει – στο παρελθόν

Μην ακούς ξανά και ξανά το τραγούδι σας. Δεν βοηθάει καθόλου. Απλώς βρες ένα καινούριο τραγούδι, που θα είναι το τραγούδι ΣΟΥ.

5) Μην σκέφτεσαι τι θα μπορούσες ή τι θα έπρεπε να κάνεις διαφορετικά

Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και ο χωρισμός το ίδιο. Για να έφτασε σε αυτό το σημείο η σχέση σου, προφανώς υπήρχε κάποιος λόγος. Οι σκέψεις για το κατά πόσο έκανες και είπες όλα όσα έπρεπε έτσι όπως θα έπρεπε, είναι πλέον περιττές.

6) Σκέψου τη σχέση που μόλις τελείωσε σαν ένα δώρο

Από την κάθε είδους σχέση στη ζωή μας, παίρνουμε εμπειρίες. Αυτό από μόνο του είναι πολύ θετικό. Κράτα τις εμπειρίες που απέκτησες από την τελευταία σχέση σου σαν ένα δώρο ζωής και προχώρα.

7) Βάλε κίνηση στη ζωή σου

Περπάτα, πήγαινε γυμναστήριο, χόρεψε… Κάνε ό,τι είδος κίνησης ταιριάζει σ’ εσένα, αρκεί να το κάνεις. Έτσι, απελευθερώνεις όλα τα συναισθήματα που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν τοξικά στο σώμα σου.

8) Μην μπεις σε μια νέα σχέση-δεκανίκι

Προφανώς και είσαι ευάλωτη μετά το τέλος μιας σχέσης και σου είναι πολύ εύκολο να κολακευτείς από τον όμορφο νεαρό στην άλλη μεριά του μπαρ που σε φλερτάρει.

Ωστόσο, πίστεψέ το, μια νέα σχέση, πριν καλά καλά τελειώσει η προηγούμενη, δεν είναι αυτό που θες αυτή τη στιγμή. Θα βρεθείς συναισθηματικά εγκλωβισμένη πριν το καταλάβεις.

9) Αγάπα τον εαυτό σου περισσότερο

Κάνε πράγματα που θα σε κάνουν να αγαπήσεις και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου περισσότερο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο