Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.

Το λαμπερό αθηναϊκό σύνολο με τη διεθνή ακτινοβολία θα απολαύσουμε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης . Το φετινό πρόγραμμα τιτλοφορείται «Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης» και περιλαμβάνει μερικές από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες της βιεννέζικης παράδοσης, ιδανικό μουσικό ποδαρικό που θα μας οδηγήσει με αισιοδοξία σε μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία.

Φωτεινό αστέρι που οδηγεί τη βραδιά είναι φυσικά η παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης, που αφιερώνει την πρώτη μέρα του χρόνου στις αξέχαστες μελωδίες της οικογένειας Στράους.

Η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής ταξίδεψε το 2016 το ελληνικό, αλλά και το διεθνές κοινό σε μουσικά ταξίδια σε όλο το εύρος της σπουδαίας μουσικής. Εμφανίστηκε, καταχειροκροτήθηκε και χαιρετίστηκε με standing ovation στο Φεστιβάλ Πεντηκοστής του Σάλτσμπουργκ παρουσιάζοντας σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση την όπερα του Τζινγκαρέλι, Ρωμαίος & Ιουλιέτα. Μαζί της και με την καθοδήγηση της μαγικής μπαγκέτας του Γιώργου Πέτρου απολαύσαμε την αναβίωση της συναυλίας-μαραθωνίου που έδωσε ο Μπετόβεν στη Βιέννη το 1808, τη Ραψωδία – κύκλο τραγουδιών Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν – Κασσιανή του Μίκη Θεοδωράκη, τον Σκιπίωνα του Handel, μαραθώνιο Μότσαρτ και Μπαχ με όργανα εποχής, το θρυλικό μιούζικαλ West Side Story, τον διάσημο κόντρα τενόρο Franco Fagioli σε έργα Ροσίνι, τα μεγαλειώδη Carmina Burana, το ελληνικό bel canto.

Το πρόγραμμα της βραδιάς

Johann Strauss ll:
-Βαλς από την οπερετα “1001 Νύχτες”,  op. 346
-Polka “Bluette”,  γαλλική πόλκα,  op. 271
-Εισαγωγή από την οπερετα “Μια νύχτα στη Βενετία”
Joseph Strauss:
-“Aus der ferne”  (από μακρυά) πολκα-μαζουρκα,  op.270
Johann Strauss ll:
-“Fruehlingsstimmen” (οι φωνές της άνοιξης) βαλς, op. 410

-“Accelerationen” βαλς, op. 234
-Czardas από την οπερετα “Ritter Pazman”,  op. 441
-“Neue pizzicato Polka”, op. 449
-“Rosen Aus dem Süden” βαλς, op. 388
Joseph Strauss:
-“Jockey Polka”, op. 278

Υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο