Περίπατος στην Αθήνα στα βήματα του Σικελιανού

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture προτείνουν έναν περίπατο-ξενάγηση στα αγαπημένα στέκια του ποιητή το Σάββατο 7 Μαΐου

Καταρχάς, μια προειδοποίηση. Ο αριθμός συμμετεχόντων στον περίπατο αυτού του Σαββάτου έχει συμπληρωθεί. Όμως, ρίξτε μια ματιά στη διαδρομή και κάντε έγκαιρά κράτηση για τον επόμενο στις 4 Ιουνίου.

Όμως, στο θέμα μας. Ο περίπατος αυτού του Σαββάτου είναι αφιερωμένος στον Άγγελο Σικελιανό.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, ξεκινώντας από τον Παρνασσό, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου ο ποιητής έδωσε κάποιες από τις πιο σημαντικές ομιλίες του, να κατευθυνθούν, για τη δεύτερη στάση, στο Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, στην Πλάκα, όπου υπάρχουν εκθέματα που σχετίζονται με τον Άγγελο και την Εύα Σικελιανού. Η Αγγελική Χατζημιχάλη συνεργάστηκε στενά με το ζεύγος Σικελιανού για την
Έκθεση Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δελφικών Εορτών.

Η τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Περιάνδρου, όπου και το τελευταίο σπίτι του Κωστή Παλαμά, με τον οποίο ο Σικελιανός είχε συνδεθεί, από τα νεανικά του χρόνια με μια μεγάλη πνευματική φιλία. Τέταρτη στάση το Ζάππειο, αγαπημένος χώρος περιδιάβασης του ποιητή, σύμφωνα και με τα όσα περιγράφει στο βιβλίο για τη ζωή της με τον Άγγελο, η δεύτερη γυναίκα του, η Άννα Σικελιανού.
Ο περίπατος θα καταλήξει στο Public Συντάγματος όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κ. Αθηνά Βογιατζόγλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μελετήτρια του έργου του Σικελιανού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο