«Φρούριο» η Αθήνα για Γρηγορόπουλο και Ερντογάν-Συγκεντρώσεις στα Προπύλαια

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το επόμενο τριήμερο τόσο για την 2ήμερη επίσκεψη, αύριο και την Παρασκευή στην Αθήνα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και για τις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ήδη για τις σημερινές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν επιστρατευτεί περίπου 2.500 αστυνομικοί για την ασφαλή διεξαγωγή των δύο προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα, με τις ανησυχίες να επικεντρώνονται κυρίως  το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Για το λόγο αυτό ήδη έχουν αρχίσει περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Μέτρα ασφαλείας ενόψει επίσκεψης Ερντογάν

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, από την Ελληνική Αστυνομία, για την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας του κ. Ερντογάν, θα διατεθούν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που θα μετατρέψουν σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσας, από το πρωί της Πέμπτης μέχρι την αναχώρηση του Τούρκου Προέδρου. Ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς, ενώ από χθες, 65 Τούρκοι αστυνομικοί βρίσκονται στην Αθήνα και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη.

Σημειώνεται ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, θα απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε μεγάλο μέρος της Αθήνας και κυρίως σε έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας.

Χαρακτηριστικό της ανάγκης για την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων ασφαλείας, είναι ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στην Αττική, λόγω αδυναμίας παροχής ασφάλειας στα ειρηνοδικεία από την ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εν τω μεταξύ τόσο για τις σημερινές εκδηλώσεις όσο και για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή, αυστηρές είναι και οι  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σήμερα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα από τις 12:00 και ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο από τις 16:00.

Σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεï και τραμ στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει ο ΟΑΣΑ τις επόμενες τρεις ημέρες.Αναλυτικά από τις 10 το πρωί της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, λόγω των εκδηλώσεων για τον θάνατο του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, λόγω της επίσκεψης του κ. Ερντογάν, τροποποιήσεις στα δρομολόγια θα εφαρμόζονται σταδιακά από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως και την αποχώρηση του Τούρκου προέδρου την Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας στην οδό Πανεπιστημίου -στη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος)- και στην οδό Βασ. Γεωργίου Α’.

Newsroom Αθήνα 9.84

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο