Οι άντρες με αυτό το σχήμα προσώπου είναι οι πιο άπιστοι

Δημοσιεύτηκε στα Αρχεία της Σε ξουαλικής Συμπεριφοράς (Archives of Se xual Behaviour) και συνδυάζει το αποτέλεσμα 2 διαφορετικών ερευνών που αυθόρμητα σε κάνουν να παίρνεις το βλέμμα σου το βαθύ από τα μάτια του και να περιεργάζεσαι το σχήμα του προσώπου του, για να δεις τι μούτρο είναι.

Οι μελετητές ανέλυσαν το βαθμό  πίστης και τις απόψεις περί απιστίας των συμμετεχόντων με γνώμονα τη δομή του προσώπου τους. Στην πρώτη περίπτωση πήραν μέρος 69 αρσενικά, στη δεύτερη 135.

Ο κάθε συμμετέχων, αφού κατέθεσε μία φωτογραφία συμπλήρωσε ερωτηματολόγιο δέχτηκε. Το συμπέρασμα που βγήκε σχετίστηκε με το εύρος του προσώπου και την απόσταση ανάμεσα στο άνω χείλος και το φρύδι. Αυτό που προέκυψε είναι πως οι άντρες που το πρόσωπό τους είναι πλατύ “σαν κουτί πίτσας” αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη εμφάνισαν πιο έντονη λίμπιντο σε αντίθεση με εκείνους που είχαν πιο μακρόστενα και δυσανάλογα πρόσωμα, “σαν κουτί παπουτσιών”.

Πώς εξηγείται αυτό επιστημονικά; Οι ερευνητές θεωρούν ότι η συσχέτιση μεταξύ αυτών των 2 κατά τ’ άλλα πανάσχετων παραμέτρων εντοπίζεται στις ορμόνες. Το πλατύ πρόσωπο και η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα χαρακτηριστικά υποδηλώνει περισσότερη αρρενωπότητα δηλαδή υψηλά επίπεδα ανδρογόνων- βλέπε τεστοστερόνη και τα συναφή- τα οποία εξαναγκάζουν σε μεγαλύτερη σε ξουαλική ορμή που αν ξεφύγει, you know.

Γενικώς σε όλα πρέπει να επικρατεί ένα μέτρο, ακόμα και στην τεστοστερόνη.

Το καλό-κακό της υπόθεσης είναι πως το μέγεθος του δείγματος ήταν περιορισμένο γεωγραφικά και στις 2 περιπτώσεις, η μεν συμπεριέλαβε κατοίκους από 2 μόλις περιοχές του Καναδά και η άλλη κυρίως Καυκάσιους άντρες. Οπότε, ok, όσο μας νοιάζει άλλο τόσο ίσως και να μην, λέω ‘γω τώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο