Τα κόλπα για να διατηρήσετε τέσσερα βασικά τρόφιμα για περισσότερο

Μικρές έξυπνες τακτικές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία στην κουζίνα σας και να διατηρήσετε κάποια βασικά τρόφιμα για περισσότερο διάστημα.

Δείτε πώς μπορείτε, λοιπόν, να διατηρήσετε τέσσερα βασικά τρόφιμα για περισσότερο διάστημα με μερικά απλά κόλπα που πιθανόν δεν είχατε σκεφτεί.

1. Αυγά

Τα ωμά αυγά αντέχουν έως και πέντε εβδομάδες στο ψυγείο αλλά το βασικό είναι να τα αποθηκεύσετε σωστά. Μην αφήνετε ποτέ τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου, καθώς είναι το τμήμα του ψυγείου με τη λιγότερο σταθερή θερμοκρασία, αφού το ανοιγοκλείνουμε συχνά-πυκνά. Τοποθετήστε τα αβγά πίσω-πίσω στο ράφι, μέσα στη συσκευασία που τα αγοράσατε.

2. Κρέας

Το σημαντικό για να το διατηρήσετε περισσότερο είναι να βάλετε το κρέας στα χαμηλά ράφια του ψυγείου, καθώς οι θερμοκρασίες εκεί είναι χαμηλότερες. Επιπλέον, φροντίστε να το τυλίγετε δύο φορές με αλουμινόχαρτο, πλαστική μεμβράνη ή οτιδήποτε άλλο συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε ώστε να αποφύγετε την επαφή με άλλα τρόφιμα.

3. Κρεμμύδια

Για να διατηρηθούν τα κρεμμύδια περισσότερο από δύο εβδομάδες, τοποθετήστε τα σε μια χάρτινη σακούλα και διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος, μακριά από τον ήλιο.

4. Τυρί

Τα σκληρά τυριά αντέχουν περισσότερο από τα μαλακά. Πώς θα τα κάνετε να διατηρούνται περισσότερο; Αρχικά, αφαιρέστε τη συσκευασία στην οποία αγοράσατε το τυρί και στη συνέχεια τυλίξτε το σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο. Με τον τρόπο αυτό, το τυρί θα παραμείνει φρέσκο για περισσότερο καιρό και δεν θα ξεραθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο