Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε με το όχημα σας! Υψηλό πρόστιμο σύμφωνα με τον ΚΟΚ!

Πολλοί οδηγοί κατά την διάρκεια της μετακίνησης τους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με διάφορες φιγούρες όπως τα παγώνια που ανοίγουν τις ουρές τους.

Ο εγωισμός και η αδρεναλίνη ικανοποιούνται από την υψηλή ταχύτητα, τις άσκοπες και διαρκείς προσπεράσεις, την επίδειξη των προσωπικών ικανοτήτων, την απαξίωση των άλλων οδηγών, την πρόκληση ανταγωνισμού κτλ. Λησμονούν όμως ότι όπου και εάν χτυπήσει την πόρτα ο εγωισμός ακολουθεί και το τέλος…

Σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 12 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας οι «εγωιστές» οδηγοί υπόκεινται σε διατάξεις, η παραβίαση των οποίων επιφέρει 700 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση της άδειας οδήγησης και της άδειας κυκλοφορίας για 30 ημέρες και 9 βαθμούς ποινή στο point system.

Βρες ΤΩΡΑ τον κατάλληλο σύντροφο από Ελλάδα!!! δες περισσότερα εδώ


Δείτε εδώ πιο αναλυτικά:

ΑΡΘΡΟ 12: Γενικές διατάξεις

Παράγραφος 8. Απαγορεύεται η οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Ο εγωισμός του τιμονιού μπορεί να οδηγήσει σε παραβατικές συμπεριφορές και να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων μας… Πριν πατήσετε επιδεικτικά γκάζι σκεφτείτε τον συνάνθρωπο σας!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο