Αναγνωρίζεται πλέον από το Δημόσιο η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα

Σε εφαρμογή θα τεθεί στο Δημόσιο η αναγνώριση προϋπηρεσίας έως και επτά χρόνων των υπαλλήλων από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έπειτα από εισήγηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα επιφέρει ανακατατάξεις καθώς θα επηρεάσει: 1) τη βαθμολογική κατάταξη, 2) το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και 3) τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστεί να καταθέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα είναι: τα ένσημα ή βεβαίωση από τα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία που θα πιστοποιούν τον χρόνο εργασίας, αποδεικτικό συνάφειας αντικειμένου από τα αρμόδια Επαγγελματικά Επιμελητήρια. Παράλληλα, στα δικαιολογητικά εντάσσονται η βεβαίωση μισθολογικών καταστάσεων που αποδεικνύουν τη θέση που κατείχε ο υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εφόσον ο υπάλληλος εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα δικαιολογητικά θα κατατεθούν υπόψη των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία θα αποφασίσουν για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο