Σωρεία παρατυπιών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου – Virus

Αντιδημοκρατική λειτουργία, καταπάτηση μισθολογικών δικαιωμάτων, τρομοκρατία υπαλλήλων, έκθεση ευαίσθητων στοιχείων σε κίνδυνο καθώς και απόκρυψη στοιχείων στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας, καταλογίζει μεταξύ άλλων στη Διοίκηση Ρόζενμπεργκ το Σωματείο Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κατάλογος των κατηγοριών περιλαμβάνει 7 σημεία, για τα περισσότερα από τα οποία το Σωματείο έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» όμως αφορά στη στοχοποίηση και δίωξη του υπαλλήλου που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των απόρρητων βάσεων δεδομένων που τηρούνται στον Οργανισμό, καθώς κλήθηκε σε απολογία για «διαρροή στοιχείων» κι εν γένει «παραβατική συμπεριφορά», αφού ανέλαβε να επισκευάσει βλάβη που δηλώθηκε στον Η/Υ του προέδρου.

«Ενεργείτε απολύτως συκοφαντικά, δυσφημιστικά και προσβλητικά καθώς αναφέρεστε όλως αυθαίρετα ακόμη και σε “κλοπή” ηλεκτρονικού υπολογιστή, όταν ο εν λόγω υπολογιστής, που αποτελεί περιουσία του Οργανισμού, απλώς μεταφέρθηκε κατόπιν εντολής της Διοίκησης η οποία ακολούθησε την δικής σας, για επισκευή στο αρμόδιο γραφείο επειδή διαπιστώθηκε ήδη υπάρχουσα βλάβη την οποία εσείς δεν δηλώσατε κατά την αποχώρησή σας ως οφείλατε, ενώ ο εν λόγω υπολογιστής δεσμεύτηκε κατόπιν από εσάς τον ίδιο προσωπικά παρουσία πληθώρας υπαλλήλων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.» τονίζει το Σωματείο.

«Αναφέρεστε όλως συκοφαντικά σε “διαρροή εγγράφων”, ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, δηλαδή το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος πριν αποστείλετε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα σε εκτέλεση σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, τα αποστείλατε, με ηλεκτρονικό μήνυμα στο μετακλητό υπάλληλο του πολιτικού Γρ
. του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, ονόματι Χαράλαμπο Πανοτόπουλο. Κατόπιν δε της ως άνω – κατά παρέκκλισης των προβλεπομένων- κοινοποίησης δεν αποστείλατε στον Εισαγγελέα κανένα έγγραφο που αποδείκνυε την παρέμβαση του Υπουργείου, κανένα έγγραφο που αποδείκνυε τόσο τις υπηρεσιακές αντιδράσεις των μελών των επιτροπών ΚΕΕΛΠΝΟ ή και την θέση της νομικής υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με την 253/ 9-2-2016 προκήρυξη» υποστηρίζει περαιτέρω.

«Στοχοποιείτε συγκεκριμένο υπάλληλο και κατασκευάζετε ενόχους, τη στιγμή που στο γραφείο σας τους κωδικούς πρόσβασης του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέδρου έχουν τουλάχιστον 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και ατόμου το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη (υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση), για μη νόμιμη παρουσία στον χώρο του Οργανισμού και μη νόμιμη πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά και εν γένει υπηρεσιακά δεδομένα και έγγραφα. Κατασκευάζετε ενόχους τη στιγμή που έχετε ΗΔΗ καταμηνυθεί για προσωπική και εκτός υπηρεσίας παράνομη αφαίρεση και κατοχή ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο που δεν τελούσατε Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ»καταλήγει το Σωματείο.

Τα προαναφερόμενα αντιπροσωπία των εργαζομένων εξέθεσε ανοιχτά σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του Φορέα. Ταυτόχρονα, κατήγγειλε:

αποκλεισμό των Εργαζομένων από την διαδικασία επεξεργασίας του νέου Οργανογράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ

οικονομικές εκκρεμότητες στο σύνολο του Προσωπικού

απόκρυψη στοιχείων από τον κ. Ρόζενμπεργκ, στο πλαίσιο Εισαγγελικής παραγγελίας για την Προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των ΜΕΘ και ΜΕΝΝ

υπεξαγωγή πρακτικών των Συνεδριάσεων του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας του κ. Ρόζενμπεργκ.

τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από συνεργάτιδα του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ρόζενμπεργκ.

Για όλα τα παραπάνω, το Σωματείο Εργαζομένων ζητάει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Στο πλαίσιο αυτό, αξιώνει να του δοθεί αντίγραφο από το πλήρες απόσπασμα πρακτικού της εν προαναφερόμενης συνεδρίασης, καθώς και τις σχετικές θέσεις – τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ επί των σγκεκριμένων ζητημάτων.
medispin

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο