Η Αποταμίευση στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Με φαντασία και δημιουργικότητα, χωρίς να βάλουν «χέρι» στον κουμπαρά, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη σημασία της αποταμίευσης το τριήμερο 29 έως 31 Οκτωβρίου

Η 31η Οκτωβρίου έχει κατοχυρωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης για την προαγωγή της οικονομικής αγωγής παιδιών και ενηλίκων που ενθαρρύνονται μέσα από διάφορες δράσεις να μάθουν να διαχειρίζονται τα χρήματά τους με τρόπο συνετό και παραγωγικό.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η Alpha Bank «γιορτάζουν» φέτος την αποταμίευση στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με ένα τριήμερο εκδηλώσεων για παιδιά από τριών έως δώδεκα χρονών. Εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ομαλή και ασφαλή «προσγείωση» των παιδιών στον κόσμο της οικονομίας και των συναλλαγών.

Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να:

♦ Φτιάξουν τα δικά τους ευρωμπισκότα στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου»,

♦ Διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες τους στο έκθεμα «Η Αγορά»

♦ Δημιουργήσουν τους δικούς τους κουμπαράδες στο έκθεμα «Χτίζω & δημιουργώ»

♦ Αντιληφθούν την έννοια και τη σπουδαιότητα της αποταμίευσης μέσα από τη

♦ Διαδραστική αφήγηση ενός μύθου στο έκθεμα «Σοφίτα»

♦ Ανακαλύψουν παροιμίες για την αποταμίευση από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος στο έκθεμα «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο» και να συμμετέχουν σε πολλές άλλες δραστηριότητες!

Η Αποταμίευση στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 & την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, ώρες 10:00 – 15:00. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής την ίδια ημέρα στην υποδοχή του Μουσείου.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα ανοίξει ειδικά για σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την Αποταμίευση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο