Η ιαπωνική πόλη που διαρκώς «καπνίζει»

Τυλιγμένη στους καπνούς είναι διαρκώς η πόλη Beppu στο νησί Kyushu της Ιαπωνίας. Αυτό συμβαίνει λόγω των εκατοντάδων θερμών πηγών που εντοπίζονται στην πόλη.

Η έντονη γεωθερμική δραστηριότητα της πόλης οφείλεται στο μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιαπωνίας, το ύψους 1585 μέτρων Aso που βρίσκεται σε απόσταση 96 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης.

Προφανώς η Beppu είναι το μεγαλύτερο θέρετρο με θερμές πηγές στον κόσμο αν και οι τουρίστες δεν μπορούν να βουτήξουν σε όλες. Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι οκτώ μεγαλύτερες γεωθερμικές πηγές είναι πολύ ζεστές και δεν επιτρέπεται να μπει κανείς σε αυτές και συχνά αποκαλούνται «η κόλαση της Beppu».

Η «Sea Hell» έχει μπλε νερό που κοχλάζει. Η «Shaven Head Hell» είναι γεμάτη λάσπη σε θερμοκρασία 99 βαθμών Κελσίου. Η «Μountain Hell» έχει θερμοκρασία 90 βαθμών ενώ η «Cooking Pot Hell» έχει έξι «πισίνες» διαφορετικού χρώματος και με θερμοκρασίες από 80 βαθμούς Κελσίου μέχρι σημείο βρασμού.

Η «Blood Pond Hell» έχει κόκκινο χρώμα και η «Spout Hell» είναι ένα καυτό γκέιζερ που αιφνιδιάζει τα πλήθη εκτοξεύοντας κάθε περίπου μισή ώρα πίδακα θερμού νερού επί περίπου 10 λεπτά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο