Επιλέξτε σωστά ένα άρωμα

Έχετε παρατηρήσει ότι τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο;. Αυτό συμβαίνει γιατί το PH του δέρματος αντιδρά διαφορετικά με το άρωμα. Πώς όμως θα επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει;

Πώς να δοκιμάσετ ένα άρωμα: Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία αρωμάτων, σε μικρά δείγματα, κάνετε τις δοκιμές σταδιακά, όχι περισσότερα από 2 κάθε φορά. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στον καρπό σας (το ένα στον ένα καρπό, το άλλο στον άλλον) χωρίς να τ’ακουμπήσετε και περιμένετε 1 λεπτό! Μυρίστε τα (αυτή είναι η νότα κορυφής). Περιμένετε 10 λεπτά και ξαναμυρίστε τα (αυτή είναι η νότα καρδιάς). Κάντε μία βόλτα τριγύρω και μυρίστε το πάλι ύστερα από 30-45 λεπτά. Η νότα βάσης είναι εμφανής τώρα και υποδεικνύει το πώς θα μυρίζετε κατά τη διάρκεια της μέρας!

Πώς να φορέσετε ένα άρωμα; Η μύτη σας εξακολουθεί να κοιμάται ακόμα και όταν ξυπνάτε. Γι’ αυτό έχει την τάση να αγνοεί τη μυρωδιά και να σας ωθεί στο να το παρακάνετε! Η μυρωδιά έχει την τάση να «ανεβαίνει» από τα χαμηλά στα ψηλά. Γι’ αυτό ψεκάστε το στήθος αλλά και πιο κάτω από αυτό. Καθώς η ζέστη απελευθερώνει το άρωμα είναι απαραίτητο να ψεκάζετε στα σημεία του σώματος στα οποία οι φλέβες βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος: καρποί, λαιμός, πίσω από τα αυτιά είναι μέρη που παράγουν θερμότητα και τονίζουν τη μυρωδιά του αρώματος. Σε καμία περίπτωση μην ανακατεύετε 2 αρώματα.

Πώς να διατηρήσετε το άρωμά σας: Τα περισσότερα αρώματα διαρκούν από 6 μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής τους, όχι από την ημερομηνία που το ανοίξατε. Άρα βεβαιωθείτε ότι το άρωμα είναι καινούριο και έχει ημερομηνία λήξης. Βεβαιωθείτε ότι και το μπουκάλι αλλά και η συσκευασία είναι καινούργια και δεν έχουν ανοιχτεί. Η ζέστη και το φως εξασθενούν τη μυρωδιά άρα φυλάξτε τα σε δροσερούς και ξηρούς χώρους, μακριά από το φως του ήλιου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο