Το πετρέλαιο και η ολιγωρία της κυβέρνησης καταστρέφουν το Σαρωνικό

Με πέντε μέρες καθυστέρηση ο Κουρουμπλής έκανε αυτοψία με σκάφος του Λιμενικού – Κριτική ακόμη και από την «Αυγή» που ζητά εξηγήσεις από τις Αρχές – Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού: Υπερήλικο και γεμάτο μπαλώματα το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Σε περιβαλλοντικό εφιάλτη εξελίσσεται η ρύπανση από τη διαρροή πετρελαίου η οποία προκλήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής όταν βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Αταλάντης στη Σαλαμίνα το ηλικίας 45 ετών δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη  ΙΙ».

Ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος για να αντιμετωπίσει ένα τέτοιας έκτασης περιστατικό. Σαν λερναία Ύδρα η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό έχει «βγάλει πολλά κεφάλια» με αποτέλεσμα τα συνεργεία απορρύπανσης ναι μεν να έχουν περιορίσει ένα μεγάλο μέρος της, όμως εκείνη «πολλαπλασιάζεται» αφού αποκόπτονται συνεχώς κομμάτια της, με αποτέλεσμα να έχει μολύνει τις ακτές της Αττικής. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί «επειδή το φορτίο ήταν βαρύ πετρέλαιο, η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να κινείται και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να εμφανίζεται ξαφνικά»….συνέχεια εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο