Χωρίς αντιδράσεις το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στο Θησείο

Ξεκίνησε σήμερα στα ελληνικά σχολεία η σχολική χρονιά για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1500 συνολικά παιδιά και σήμερα μεταφέρθηκαν στα σχολεία περίπου 600 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Στο 72ο Δημοτικό Σχολείο στο Θησείο έφτασαν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι περίπου 40 παιδιά από το κέντρο κράτησης του Ελαιώνα.

Η υποδοχή τους έγινε χωρίς αντιδράσεις από τους γονείς των παιδιών που φοιτούν ήδη στο σχολείο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακραίες φωνές, όπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που δεν επιθυμούν την ένταξη του στο σχολικό συγκρότημα.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τη χώρα μας. Μπορούμε να πούμε ότι σήμερα έχουμε μία σχετική επιτυχία αφού καταφέραμε να ξεκινήσει το πρόγραμμα ακολουθώντας όλες τις δεσμεύσεις που υπάρχουν. Το πρόγραμμα βασίζεται στον πλήρη εμβολιασμό σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου υγείας. Δεν βγαίνει κανένα παιδί από τα κέντρα φιλοξενίας αν δεν είναι εμβολιασμένο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αντίδρασης», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής σημείωσε:«Συνεργαστήκαμε από την πρώτη στιγμή ώστε τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα να βρεθούν στο σχολείο. Τους οφείλουμε ένα δικαίωμα στην εκπαίδευση για μας είναι χαρά να δούμε παιδιά να μπαίνουν με χαμόγελο και χαρά στις τάξεις».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο