Πως θα αναγνωρίζετε αμέσως αν το προϊόν που αγοράζετε είναι Ελληνικό;

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν ένα προϊόν που αγοράζετε είναι ελληνικό;

Όλοι γνωρίζουμε ότι αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα βοηθούμε την ελληνική οικονομία και εν τέλει, βοηθούμε τους Έλληνες και τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Μέχρι πρότινος, ο μόνος τρόπος για να μάθει κάποιος αν ένα προϊόν είναι ελληνικό ήταν να κάνει ο ίδιος μια χρονοβόρα ερευνά στο ιντερνέτ η καλώντας την παρασκευάστρια εταιρεία. Αν και πολλά ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520 ή 521, αυτό δεν εγγυάται ότι το προϊόν παρασκευάζεται στην Ελλάδα, ή ότι είναι ελληνικών συμφερόντων.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, θα κυκλοφορήσει μια Android εφαρμογή η οποία υπόσχεται να ενημερώνει τους χρήστες αν ένα προϊόν είναι ελληνικό με ένα απλό σάρωμα του barcode.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από το Google Play και μέσα από το http://madeingreeceapp.gr

Όταν το Made in Greece σαρώνει ένα προϊόν και βρίσκει ότι δεν είναι ελληνικό, θα προτείνει συναφή ελληνικά προϊόντα στο χρηστή έτσι ώστε αυτός να ξέρει πολύ γρήγορα ποιες είναι οι επιλογές του.

Η εφαρμογή δουλεύει συλλέγοντας feedback από τους ίδιους τους χρήστες της για το ποια προϊόντα είναι όντως ελληνικά, και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες ελληνικών προϊόντων βοηθώντας έτσι ο ένας τον άλλο να βρίσκουν τα ελληνικά προϊόντα πιο γρήγορα και πιο εύκολα!

Το Made in Greece αναπτύχτηκε από τον Ιωάννη Τσιώκο, απόφοιτο του IE Business School, και τη Βασιλική Μπιθημήτρη, απόφοιτο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ομάδα ευελπιστεί ότι η εφαρμογή θα αποκτήσει αρκετούς χρήστες έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία της εφαρμογής μέσα από το shared crowd knowledge.

πηγή allviral

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο