Τοποθετήθηκε νέα προσωρινή διοίκηση στο Γηροκομείο Αθηνών

Νέα προσωρινή διοίκηση τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στο Γηροκομείο Αθηνών, μετά την έκπτωση της απερχόμενης διοίκησης που ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηνών, ο δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης, το χαρακτήρισε «μεγάλο βήμα» που δείχνει, «την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής σε θέματα νομιμότητας και κακοδιοίκησης».

Όπως είπε, η έκπτωτη διοίκηση «ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ιδρύματος και της περιουσίας του και άλλα πολλά, που μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση, στοιχειοθέτησε η Εισαγγελία και ο ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς». Τώρα, υπογράμμισε, «ήρθε η ώρα της διαφάνειας προς όφελος των τροφίμων, των εργαζομένων και των πολιτών που με την φιλανθρωπική τους δράση στηρίζουν το Γηροκομείο. Μπαίνει τέλος στην εγκατάλειψη που έχει συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των υπερήλικων τροφίμων του και με τους εργαζόμενούς του απλήρωτους επί μήνες». Σε έξι μήνες ανάφερε ο Γιώργος Καμίνης, η προσωρινή διοίκηση, θα διενεργήσει εκλογές.

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, υπογράμμισε κι εκείνος ότι πρόκειται για ένα «ουσιαστικό βήμα».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, ζήτησε να αντιμετωπισθεί η «πρόκληση του έκπτωτου προέδρου που έχει μηνύσει δημοτικούς συμβούλους για όσα σχετικά με το Γηροκομείο είχαν ειπωθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο