Ψήφισαν σήμερα οι Αμερικάνοι της Αθήνας τον νέο τους πρόεδρο

Με μουσικά συγκροτήματα, ποπ κορν, καπκεικς και αίθουσες… ντυμένες στα χρώματα των ΗΠΑ προσήλθαν σήμερα οι Αμερικανοί πολίτες που μένουν στην Αθήνα στην κάλπη που στήθηκε στο αμερικανικό κολλέγιο για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας τους.
Απο τις πέντε και μισή το απόγευμα και μετά το American Community Schools Of Athens κατακλύστηκε απο Αμερικανούς υπηκόους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο event της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Περισσότερα απο 800 άτομα πέρασαν απο το διαμορφωμένο χώρο του γυμναστηρίου του κολλεγίου κι αφού προμηθεύτηκαν τα ψηφοδέλτια τους, στην συνέχεια… σταύρωσαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χιλαρι Κλίντον.
Η σημερινή ψηφοφορία ομως είχε γιορτινό χαρακτήρα. Οι ψηφοφόροι προσέρχονταν με καπελάκια, κονκάρδες και ανταποκρίνονταν αμέσως στους ήχους της μουσικής των δυο συγκροτημάτων που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία του κολλεγίου, παίζοντας επιτυχίες της γνώστης αμερικανικής ποπ και ροκ μουσικής. Μπαλόνια, γιρλάντες και σημαίες με την αστερόεσσα είχαν καλύψει όλους τους τοίχους, ενώ τα ποπ κορν, τα γλυκά και τα αναψυκτικά προσφέρονταν αδρά στους Αμερικανούς.


Μια τεράστια κάλπη καλυμμενη με την αστερόεσσα, είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του χώρου που διεξάγονταν η ψηφοφορία, ενω κάθε φορά που κάποιος ψήφιζε οι παρευρισκόμενοι ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα. Παράλληλα οι Δημοκρατικοί και οι Ρεμπουπλικανοί διοργάνωσαν τα πάρτι τους, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους φιλοφρονήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η διαδικασία της ψηφοφορίας των αμερικανών που βρίσκοντας εκτός της χώρας τους έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου μήνες και θα ολοκληρωθεί λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου του 2016. Έτσι οι αμερικανοί πολίτες στην Ελλαδα μπορούν καθημερινά να ψηφίζουν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης ενω παράλληλα έχουν το δικαίωμα να στείλουν τη ψήφο τους και ηλεκτρονικά.
Όσον αφορά στη μάχη της Αθήνας η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να έχει το προβάδισμα, καθώς όσα άτομα ρωτήσαμε μας απάντησαν ότι αυτή ήταν η επιλογή τους στην κάλπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο