Τα πέντε σημάδια που δείχνουν πως η ζωή μας θέλει αλλαγές

Χρειάζεται πολλές φορές μια ολόκληρη ζωή για να καταλάβει κανείς πως η ζωή του κυλάει χωρίς την ευτυχία. Οι μέρες φεύγουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι πως κάθε μέρα είναι πιο δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την προηγούμενη. Λάθος σχέσεις, φιλίες, σκληρές δουλειέςπου μας φθείρουν και όνειρα που έμειναν στη μέση, μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να υποφέρουν, χωρίς να το καταλαβαίνουν, παρά μόνο όταν γίνει το «μπαμ» συνοδευόμενο απόδραματικές συνέπειες.

Μπορούμε άραγε να συνειδητοποιήσουμε νωρίτερα την κατάσταση, να ανακτήσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα νέο ξεκίνημα; Φυσικά!

Αρκεί να εντοπίσουμε τα σημάδια που «φωνάζουν» πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ριζικές αλλαγέςστη ζωή μας, αλλιώς κινδυνεύουμε να βουλιάξουμε μέσα στη δυστυχία.

Νιώθουμε συνέχεια κούραση και δεν έχουμε κίνητρο

Πολύ συχνά αποδεχόμαστε την «αναπόφευκτη» ρουτίνα και αλλοτρίωση, όπου κάθε μέρα που περνά μοιάζει βαρετή και ανούσια, ακόμη κι αν έχουμε μια υψηλή θέση που μας καλύπτει. Η ιδέα της αλλαγής είναι πάντα τρομακτική. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να παραδεχτούμε πως αυτή ζωή δεν μας αρέσει, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ή να προσπαθήσουμε ναωραιοποιήσουμε καταστάσεις. Αν είμαστε δυσαρεστημένοι, γιατί να μην κάνουμε την αλλαγή τώρα;

Νιώθουμε εγκλωβισμένοι

Δυστυχώς υπάρχει η πεποίθηση ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ζωής με πανεπιστημιακές σπουδές, καριέρα και μεγάλη οικογένεια. Αν έχουμε χαράξει αυτόν τον δρόμο, είναιπολύ δύσκολο να αλλάξουμε πορεία, αλλά αν θέλουμε να μείνουμε, θα αποδεχτούμε τη δυστυχία μας. Πολλές φορές, φοβόμαστε την κριτική των ανθρώπων, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε καλά πως αυτοί που θα αντιδράσουν στην επιθυμίας μας να ελευθερωθούμε, είναι τοξικοί για την ευτυχία μας.

Άγχος

Είναι ο κύριος λόγος που επισκεπτόμαστε συχνά τον γιατρό μας. Πολύ συχνά αποδίδουμε το άγχος μας στην κατάθλιψη ή στην καθημερινότητα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναιπροειδοποιητικό σημάδι ότι δεν ζούμε τη ζωή που θέλουμε. Οι άνθρωποι όταν μιλάμε για αλλαγέςαγχωνόμαστε αυτόματα, γιατί υπάρχει μια φωνή στο υποσυνείδητο που μας λέει πως αν διαλέξουμε μια άλλη ζωή, πιθανόν να αποτύχουμε. Αυτό είναι όμως τουλάχιστον καταστροφικό.

Ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ακολουθώντας το ρεύμα ή αγνοώντας αυτά που πραγματικά επιθυμούμε απορρίπτουμε τον εαυτό μας και μειώνουμε την αυτοεκτίμησή μας. Στην πορεία αυτό θα προκαλέσει ανασφάλεια, γιατί ουσιαστικά πιέζουμε τον εαυτό μας να παίξει έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει και δεν αντιπροσωπεύει τον πραγματικό μας εαυτό. Η ανασφάλεια μπορεί να ξεπεραστεί, αν είμαστε ειλικρινείς και επίμονοι σε αυτά που θέλουμε από τη ζωή και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρώτο βήμα στην πορεία της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών.

Έχουμε έναν κόμπο στο στομάχι

Αν το ένστικτο μας λέει πως κάτι δεν πάει καλά με μια επιλογή μας, πόσοι από μας θα δράσουμε όπως μας λέει η καρδιά μας, δείχνοντας ανυπακοή στα «πρέπει»; Οφείλουμε να αξιολογούμε κάθε κατάσταση και να ζυγίζουμε τα πράγματα. Αν τα αρνητικά είναι πολύ περισσότερα και νιώθουμε πωςχάνουμε το χαμόγελο και την καλή μας διάθεση, πρέπει να κλείσουμε πίσω μας την πόρτα. Η κριτική θα υπάρχει πάντα στις κινήσεις μας, αλλά στο τέλος όσοι μας αγαπούν, θα καταλάβουν πως η ευτυχία μας είναι το παν.

Ένας ωραίος τρόπος να προγραμματίσουμε την νέα μας ζωή, είναι η λίστα. Μπορούμε να σημειώνουμε τις μικρές αλλαγές που κάνουμε και να γράφουμε λίγες λέξεις για το υπέροχο συναίσθημα που γεννήθηκε στην καρδιά μας. Η λύση για όλα είναι μέσα μας. Αρκεί να ακούσουμε την φωνή που μας καθοδηγεί για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό: Την ευτυχία μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο