Γέμισε ποντίκια η πλατεία στο Μοναστηράκι! Δεν πλησιάζουν ούτε τα σκυλιά!

Ένα από τα κεντρικότερα και δημοφιλέστερα μεταξύ των τουριστών σημεία της Αθήνας, η πλατεία στο Μοναστηράκι, γεμίζει κάθε βράδυ με ανεπιθύμητους επισκέπτες, που βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και καταλαμβάνουν το χώρο. Ο λόγος για τα ποντίκια, που η παρουσία τους μόνο απαρατήρητη δεν περνά μετά τις 12 η ώρα το βράδυ.
Aγαπημένα σημεία των τρωκτικών είναι οι δύο κατασκευές που δεσπόζουν στη μέση της πλατείας, μία ξύλινη και μια μεταλλική. Η ξύλινη μάλιστα χρησιμοποιείται και για παγκάκι από τους περαστικούς με αποτέλεσμα τα σκουπίδια που μένουν εκεί να αποτελούν πρώτης τάξεως γεύμα για τα ποντίκια.​
Ο φακός του newsbeast.gr που βρέθηκε στο σημείο χτες, μετά τη μία τα μεσάνυχτα, κατάγραψε απίστευτες εικόνες με δεκάδες ποντίκια πάνω στις δύο κατασκευές, όπου το πρωί άνθρωποι κάθονται και παιδιά παίζουν! Όποιος βρεθεί κοντά στα δύο σημεία, θα ακούσει μάλιστα θορύβους που φανερώνουν πως από κάτω κρύβονται ακόμα περισσότερα ποντίκια.
Εντυπωσιακό και ενδεικτικό της… κατάληψης της πλατείας από τα ποντίκια, είναι το γεγονός ότι ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές γάτες, τα αιλουροειδή αποφεύγουν εμφανώς την πλατεία, ενώ κι ένα μεγαλόσωμο σκυλί που πλησίασε, το έβαλε αμέσως στα πόδια!

Τα τρωκτικά δεν περιορίζονται μοναχά εκεί, αλλά κάνουν βόλτες σε ολόκληρη την πλατεία, αναζητώντας σακούλες σκουπιδιών.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μαγαζιά, καταγελούν ότι το πρόβλημα με τα ποντίκια δεν είναι πρόσφατο, αλλά υπάρχει εδώ και χρόνια, δίχως κάποιος να ασχολείται με αυτήν τη σημαντική εστία μόλυνσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο