Πώς διατηρείται φρέσκο το κομμένο αβοκάντο ή το κρεμμύδι; Τα μυστικά των σεφ…

Tο έχεις ζήσει, ξεκινάς να φτιάχνεις ένα γλυκό και το μίξερ κάνει την κουζίνα ένα χάος. Άσε που αφήνεις το αβοκάντο στο ψυγείο και χαλάει για μια μέρα και οι μπανάνες μαύρισαν προτού να το καταλάβεις. Οι παλιές νοικοκυρές γνωρίζουν τα πιο ωραία μυστικά για να μην λερώνεις την κουζίνα και για να διατηρείς τα τρόφιμα, όπως τις μπανάνες και το αβοκάντο, φρέσκα!

Για να μην ωριμάσουν οι μπανάνες γρήγορα, τύλιξέ τες στην κορυφή τους με πλαστική μεμβράνη και δεν θα μαυρίσουν.

Για να διατηρείται φρέσκο το κομμένο κρεμμύδι: Αν έκοψες μισό κρεμμύδι, διατήρησε το υπόλοιπο φρέσκο στο ψυγείο βάζοντας βούτυρο στην κομμένη πλευρά και τοποθετώντας το σε σακουλάκι.

Για να μην μαυρίσει το κομμένο αβοκάντο, τοποθέτησέ το σε μπολάκι με κομμένο κρεμμύδι.

Για να ανοίξεις την καρύδα: Κάνε μια τρύπα και αφαίρεσε το χυμό καρύδας. Έπειτα, τοποθέτησέ την στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 10-15 λεπτά και το κέφυλος θα σπάσει ευκολότερα.

Για να μην λερώνεις την κουζίνα με το μίξερ χειρός, τοποθέτησε ένα χάρτινο πιάτο στην κορυφή των ποδιών του μίξερ.

Αν σου έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό, πρόσθεσε γρήγορα μια πατάτα ή μια φέτα μελιτζάνας.

Για να παραμείνει φρέσκο το μαρούλι και το σπανάκι: Για να παραμείνει φρέσκο το μαρούλι ή το σπάνακι στο ψυγείο, διαχώρισε τα φύλλα με χαρτί κουζίνας και φύλαξέ τα σε μπολάκι.

Για τέλεια φλέικς σοκολάτας, απλά χρησιμοποίησε τον αποφλοιωτή πατάτας ή πίλερ.

Για να δεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο, τοποθέτησέ το σε μεγάλο ποτήρι γεμάτο νερό. Αν φτάσει στον πάτο είναι φρέσκο ενώ αν επιπλέει είναι παλιό και όχι κατάλληλο για κατανάλωση.

Για να καθαρίσεις ένα λερωμένο τηγάνι ή κατσαρόλα, πρόσθεσε λευκό ξύδι και νερό και άφησέ το να βράσει. Μόλις παγώσει, πλύνε το κάτω από τρεχούμενο νερό.

Για να μην κλαις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια, ψέκασε την επιφάνεια κοπής με φρέσκο χυμό λεμονιού.

Για να μην φύγει το ανθρακικό από το ανοιγμένο αναψυκτικό, κάλυψέ το με ένα προφυλακτικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο