Ηλεκτροδοτήθηκε το Σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Πειραιάς, τι αλλάζει

Ακόμα ένα …κάστρο έπεσε στο πεδίο των έργων. Από σήμερα στις 7 το πρωί τέθηκε σε ηλεκτροδότηση για πρώτη φορά το σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Πειραιάς. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την δρομολόγηση ηλεκτρικών τρένων τόσο για τον Προαστιακό όσο και για τον Υπεραστικό Σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com τις επόμενες εβδομάδες ο ΟΣΕ θα δώσει το πράσινο φως στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έναρξη των ηλεκτροκίνητων δρομολογίων που όπως όλα δείχνουν θα επηρεάσουν την σημερινή δομή τους.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή θα είναι στο δρομολόγιο Πειραιάς-Χαλκίδα που θα γίνεται εξ`ολοκλήρου με τα desiro, τα μωβ ηλεκτροκίνητα τρένα χωρίς μετεπιβίβαση στην Αθήνα όπως ισχύει σήμερα.

Επίσης, εξετάζεται η επέκταση μέχρι τον Πειραιά και για τα άλλα δύο δρομολόγια του Προαστιακού προς Κιάτο και Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Ειδικά για το τελευταίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο μιας και έτσι για πρώτη φορά θα συνδεθούν συγκοινωνιακά μέσω τρένου το λιμάνι το κέντρο και το Αεροδρόμιο χωρίς μετεπιβίβαση σε ένα δρομολόγιο που θα διαρκεί περίπου 1 ώρα και θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να κινηθούν γρήγορα προς τον επόμενο προορισμό τους.

Άγνωστο παραμένει θα φτάσουν μέχρι τον Πειραιά και τα υπεραστικά τρένα από Θεσσαλονίκη που επίσης θα έδινε ένα σημαντικό πλεονέκτημα προσέλκυσης επιβατών που δεν θα χρειάζονταν μετεπιβίβαση στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας.

Οι ανακοινώσεις των δρομολογίων προς Πειραιά αναμένονται πλέον από την “Ιταλοποιημένη” ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο