Θύματα οικονομικού εγκλήματος θα ανακτήσουν χαμένα χρήματα

Κάθε χρόνο, χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου γίνονται θύματα οικονομικών κυβερνοεγκλημάτων που τους αφήνουν με άδειες τσέπες. Έρευνα της Kaspersky Lab αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του διαδικτύου (52%) που έχουν πέσει θύμα απατεώνων στο Διαδίκτυο και έχουν απωλέσει χρήματα από εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν καταφέρει να πάρουν πίσω μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των χρημάτων, ή ακόμα και τίποτα. Με την ποικιλία και την πολυπλοκότητα των χρηματοοικονομικών απειλών κατά των καταναλωτών συνεχώς να αυξάνεται, οι απώλειες της διαδικτυακής απάτης, της κλοπής προσωπικών στοιχείων ταυτότητας και του hacking τρέχουν τώρα με ρυθμούς δισεκατομμυρίων ανά έτος. Και καθώς πολλές περιπτώσεις δεν αναφέρονται στις αρχές, το αληθινό οικονομικό κόστος υπολογίζεται να είναι σημαντικά υψηλότερο.

Η έρευνα αποκαλύπτει πόσο δαπανηρές είναι τελικά αυτές οι επιθέσεις για τους χρήστες του Διαδικτύου και πόσο προσοδοφόρες έχουν γίνει για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου
. Κατά μέσο όρο, οι χρήστες του Διαδικτύου χάνουν 476 δολάρια ανά επίθεση και ένας στους δέκα ανθρώπους που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι έχασε περισσότερα από 5.000 δολάρια σε μια ή περισσότερες επιθέσεις. Μια μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου λένε ότι διεξάγουν χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε απευθείας σύνδεση (81%) και μόλις κάτω από το μισό των χρηστών (44%) αποθηκεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία στις έξυπνες συσκευές τους.

Καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες πλέον συνδέονται διαδικτυακά για να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, οι περισσότεροι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναζητούν ευκαιρίες να εισπράξουν άμεσα, γεγονός που καθιστά σημαντικό για τους χρήστες να έχουν ισχυρή ασφάλεια στο Διαδίκτυο για να προστατέψουν τον εαυτό τους και τα χρήματά τους. Παρ’ όλα αυτά, μόνο το 60% των χρηστών του Διαδικτύου προστατεύει όλες τις συσκευές που χρησιμοποιεί για να διαχειρίζεται τα οικονομικά του δεδομένα.

Freegr network blog- News about pc, technology.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο