Πόσα ποτήρια νερό την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή

Η πολύτιμη σημασία του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό Συμβάλλει σημαντικά στη ζωή και την αναπαραγωγή των κυττάρων ενώ μεταφέρει τις θρεπτικές και απομακρύνει τις βλαβερές και άχρηστες ουσίες από το σώμα. Επιπλέον η αφυδάτωση του οργανισμού αυξάνει το αίσθημα κόπωσης και μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος, όμως, από την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, είναι η μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς συμβάλλει στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων. Ποια είναι όμως η ποσότητα που βοηθά στην πρόληψη καρδιακής προσβολής;

Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα που έπιναν τουλάχιστον πέντε ποτήρια νερό ημερησίως είχαν λιγότερες πιθανότητες να αποβιώσουν εξαιτίας καρδιακού νοσήματος συγκριτικά με εκείνα που έπιναν δύο ή λιγότερα ποτήρια νερό. Αντιθέτως, όσοι έπιναν άλλα υγρά (όπως καφέ, τσάι, χυμούς, γάλα και αλκοολούχα ποτά) είχαν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν λόγω καρδιακής προσβολής σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν μικρές ποσότητες. Μάλιστα στις γυναίκες ο κίνδυνος θανάτου ήταν διπλάσιος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο