Τι μαρτυρά η χειραψία σου για την υγεία σου;

Δεν δίνουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες χειραψίες. Ορισμένοι δίνουν το χέρι τους με δύναμη και αυτοπεποίθηση ενώ υπάρχουν κι αυτοί που ίσα που ακουμπούν το χέρι του άλλου. Τι λέει όμως η χειραψία που δίνουμε για τον χαρακτήρα και την αλλά και την υγεία μας; Η επιστήμη απαντά.
Οι γιατροί λένε πως η χειραψία είναι ο πιο καλός τρόπος για να καταλάβουν την κατάσταση της υγείας ενός ασθενή.
Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που δίνουν δυνατές χειραψίες ζουν περισσότερα χρόνια από αυτούς με πιο αδύναμη χειραψία.
Όπως φάνηκε από πρόσφατη Βρετανική μελέτη, οι άνθρωποι με αδύναμη χειραψία έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν ανά πάσα στιγμη.

Οι άνθρωποι με δυνατή χειραψία είναι επίσης λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια.

Η τελευταία Γερμανική μελέτη που έγινε επάνω στην χειραψία σε 11.000 Γερμανούς έδειξε πως η δύναμη της χειραψίας φτάνει στο απώγειο της στην ηλικία των 30 και των 40. Μετά αρχίζει να πέφτει.
Από την ίδια μελέτη φάνηκε ακόμα πως το 10% των γυναικών και των αντρών άνω των 60% είχαν αδύναμη χειραψία και έφτασαν σε επικίνδυνα σημεία στα 80 τους.
Ρόλο φάνηκε να παίζει και το ύψος αφού ένας ψηλός άνθρωπος μπορεί να έχει διαφορά στη δύναμη χειραψίας από έναν κοντό που αντιστοιχεί σε 20 χρόνια διαφοράς ηλικίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο