Κόκκινο πανί τα στεγαστικά δάνεια: Διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Παρακαταθηκών και Δανείων

Διαμαρτυρία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ με κύριο αίτημα των εργαζομένων τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
Να αναπροσαρμόσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων, αλλά και την ύπαρξη και άλλων δανείων για το ίδιο ακίνητο.
Να μηδενίσει τα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%.
Να σταματήσει τον παράνομο ανατοκισμό και να συμμορφωθεί – ευθυγραμμιστεί με τις δικαστικές αποφάσεις.
Να σταματήσει την ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμιση του, αναδεικνύοντας τον ιδρυτικό σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
Να αποτελέσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω της αναβάθμισης της λειτουργίας του, τον φορέα εκείνο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνόλου των στεγαστικών δανείων των εργαζομένων και συνταξιούχων (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ιδιωτικές Τράπεζες) μέσω της εξαγοράς αυτών (αντί να περάσουν στα χέρια των funds) και της ρύθμισης τους, με τρόπο μάλιστα που μπορεί να αποφέρει και στο Ταμείο τεράστια κέρδη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο