Φινάλε με νέα επεισόδια για την περιβόητη ρόδα στο Σύνταγμα

Τα απρόοπτα στην υπόθεση της περίφημης ρόδας που στήθηκε στο Σύνταγμα συνεχίζονται, ακόμα και στη διάρκεια της αποσυναρμολόγησή της.

Η διαδικασία της αποσυναρμολόγησης ξεκίνησε την Τετάρτη, αλλά διακόπηκε όταν στο σημείο έφθασαν υπάλληλοι από την Επιθεώρηση Εργασίας συνοδευόμενοι από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μετά τον έλεγχο, το συνεργείο δεν διευκόλυνε τις υπηρεσίες όσον αφορά την παροχή πληροφοριών και στοιχείων, όπως επιβάλλει ο νόμος.

«Ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές Εργασίας. Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Επισημαίνεται ότι οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η συνεννόηση με το συνεργείο ήταν δύσκολη, καθώς επρόκειτο για αλλοδαπούς, ενώ δύο από αυτούς δεν φορούσαν κράνη, όπως επιβάλλεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο