Δες πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείς πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τις αγορές σου

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σου 1) Ψωνίζεις από sites, η ασφάλεια των οποίων είναι αμφίβολη

Όσο αυτονόητο και αν σου ακούγεται, προφανώς και συμβαίνει πολύς κόσμος να δίνει προσωπικά στοιχεία των καρτών του ακόμα και σε sites που δεν έχει ελέγξει την ασφάλεια των συναλλαγών νωρίτερα.

2) Βενζινάδικα στη μέση του πουθενά

Σε σταθμούς που δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση, είναι πολύ πιθανό ακόμη και για μήνες να μην έχει προσέξει κανείς ότι κάποιος έχει ενσωματώσει συσκευή καταγραφής δεδομένων στο POS. Τόσο απλά.

3) ATMs σε εξωτερικούς χώρους

Ναι, αυτό είναι κάπως δύσκολο αλλά είναι αλήθεια πως τα ATMs που βρίσκονται σε μη φυλασσόμενους χώρους είναι και περισσότερο προσβάσιμα σε hackers. Τουλάχιστον, να είσαι σίγουρη ότι καλύπτεις το χέρι που πληκτρολογεί το PIN την ώρα της συναλλαγής, κάτι είναι κι αυτό.

4) Εφαρμογές για κινητό και υπολογιστή

Πρόσεχε πολύ πού δίνεις τα δεδομένα των καρτών σου, ακόμα και αν πρόκεται για εφαρμογή που οικειοθελώς έχεις εγκαταστήσει στο κινητό ή τον υπολογιστή σου. Σε περίπτωση που σου ζητηθούν οικονομικά δεδομένα και δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην πολιτική λειτουργίας της εφαρμογής, ψάξε περισσότερο τι συμβαίνει προτού υποκύψεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο