Οι χρήσεις του πλυντηρίου πιάτων που δεν ξέρετε

Το πλυντήριο των πιάτων σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Telegraph, παρουσιάζει πέντε χρήσεις που ομολογουμένως δεν φανταζόμαστε και δεν γνωρίζαμε. Θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν αποστειρωτήρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε ποιες είναι:

1. Καθαρίστε τις οδοντόβουρτσές σας

Είναι καλό να καθαρίζετε κατά καιρούς τις οδοντόβουρτσές σας πριν τις αντικαταστήσετε με καινούριες. Το να τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων κάνει το έργο του καθαρισμού πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φανταζόσασταν.

2. Γυαλίστε τα τάσια σας

Μπορείτε να καθαρίσετε τα τάσια του αυτοκινήτου σας μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Βάλτε τα μέσα μαζί με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και θα γυαλίσουν. Αν έχετε ειδική τσάντα σαν δίχτυ ακόμα καλύτερα να τα βάλετε εκεί πρώτα και μετά στο πλυντήριο.

3. Καθαρίστε τα πάνινα παπούτσια σας

Τα παπούτσια είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα βάζαμε στο πλυντήριο πιάτων, εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται πως σε άλλες χώρες δεν είναι και τόσο παράξενο. Βέβαια το άρθρο της Telegraph συμβουλεύει μετά την πλύση των παπουτσιών να κάνετε και μια πλύση χωρίς τίποτα μέσα στο πλυντήριο.

4. Μαγειρέψτε λαχανικά

Μια εναλλακτική χρήση μαγειρέματος, χωρίς βέβαια καθαριστικό. Το δημοσίευμα προτείνει να δοκιμάσετε να κάνετε λαχανικά όπως μπρόκολο ή καρότα στον ατμό, αφού βέβαια τα βάλετε μέσα σε αεροστεγή μπολ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις πατάτες.

5. Μαγειρέψτε σολομό

Και αφού «μαγειρέψετε» τα λαχανικά γιατί να μην το κάνετε και με τα ψάρια, αναρωτιέται ο συντάκτης της Telegraph. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τυλίξει καλά το ψάρι σας στο αλουμινόχαρτο και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, αν ο φούρνος σας δεν χωράει  μερίδες για πολλά άτομα.

– See more at: http://www.matrix24.gr/2016/11/i-chrisis-tou-plintiriou-piaton-pou-den-xerete/#sthash.bi71i2Ui.dpuf

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο