Κύκλωμα διακινούσε τεράστιες ποσότητες κάνναβης σε Αθήνα και νησιά

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και στη μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε νησιά, 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων έξι Έλληνες ηλικίας 26,43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος Αλβανός. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Πιο αναλυτικά, μετά από έρευνα για τη δράση του κυκλώματος, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων και πολυήμερη επιτήρηση των ενεργειών τους, πιστοποιήθηκε ο ρόλος των μελών του και αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και τα μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου Έλληνα, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο (καβάτζα), με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος Έλληνας ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο.
Ταυτόχρονα και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, στην Αθήνα, στον Γέρακα, στην Καλλιθέα στην Ρόδο και στην Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων ο 46χρονος Αλβανός, κατά την προσπάθειά του να διαφύγει στην Αλβανία.
Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 366 κιλών και 985,3 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 75,5 γραμμαρίων, χασισέλαιο βάρους 97,5 γραμμ., κοκαΐνη βάρους 0,3 γραμμ., το χρηματικό ποσό των 191.545 ευρώ, 1.420 δολάρια ΗΠΑ, ένα  Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ένα ταξί, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, μία μοτοσυκλέτα, ένα αεροβόλο όπλο, 5 φυσίγγια, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, με βάση και τις κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης, εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο