Φυλακή και πρόστιμα για τα κανάλια που αρνούνται να κλείσουν

Ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους για τους νόμιμους εκπροσώπους των καναλιών, καθώς καθώς και χρηματικά πρόστιμα προβλέπει η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την θωράκιση των αδειοδοτούμενων καναλιών και το κλείσιμο όσων καναλιών δεν κατάφεραν να λάβουν άδεια από τον διαγωνισμό της ΓΓΕΕ.

Οι ρυθμίσεις που υπογράφονται από τον υπ. Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

1. Επέκταση των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων προς την DIGEA και τη διοίκηση του μη αδειοδοτούμενου καναλιού, εφόσον συνεχίζει να εκπέμπει. Συγκεκριμένα, ως προς το ποινικό σκέλος, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος αντί έξι μηνών που προέβλεπε ο αρχικός νόμος Παππά, ενώ στα διοικητικά προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως 1 εκατ. ευρώ και κατάσχεση μηχανημάτων.

2. Προστίθεται ρύθμιση που δεν αναγνωρίζει ως φορολογικά έξοδα τη διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης για τα μη αδειοδοτούμενα κανάλια.

3. Δίνεται προθεσμία έξι μηνών, ώστε οι τηλεοπτικοί σταθμοί με άδεια να εκπέμπουν σε high definition.

4. Περνάει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης η αρμοδιότητα για την παροχή βεβαίωσης προς τους αδειοδοτούμενους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις κτιριακές υποδομές κ.ά., καθώς η συγκρότηση του ΕΣΡ παραμένει άγνωστο αν και πότε θα επιτευχθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο