Η Μύκονος έρχεται στην Αθήνα με εικαστική διάθεση

Η Μύκονος έρχεται στην Αθήνα, μέσα από την ομαδική έκθεση «Mykonos to Athens» που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην γκαλερί Σκουφά Αθήνας (Σκουφά 4 – Κολωνάκι), εγκαινιάζοντας το εικαστικό της πρόγραμμα για τον χειμώνα 2017 – 2018.
Με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τα οποία παρουσιάστηκαν στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου το φετινό καλοκαίρι, η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως τις 7 Οκτωβρίου.

Έχοντας ολοκληρώσει ένα πλούσιο εικαστικό πρόγραμμα στο νησί της Μυκόνου, η γκαλερί Σκουφά επέλεξε τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα, με σκοπό να τα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό, μεταφέροντας την ανάμνηση της θερινής ατμόσφαιρας του νησιού, λίγο πριν το καλωσόρισμα του χειμώνα.

Έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, κυρίως της γενιάς του ’30 και ’60, συνομιλούν με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε έναν ευφάνταστο εικαστικό διάλογο. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα και έργα κινητικής τέχνης του Γάλλου καλλιτέχνη Patrick Rubinstein.

Οι καλλιτέχνες
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των παλαιότερων καλλιτεχνών: Αλέξη Ακριθάκη, Σπύρου Βασιλείου, Γιάννη Γαΐτη, Χρίστου Καρά, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου, Αλέκου Φασιανού και Θεόδωρου Στάμου, και των σύγχρονων: Στάθη Αλεξόπουλου, Χριστίνας Αντίτ, Ειρήνης Κανά, Αφροδίτης Λίτη, Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, Στέλλας Μελετοπούλου, Παναγιώτη Μπελντέκου, Ρούλης Μπούα, Άρτεμιδος Παπαδήμα, Έλενας Παπαδημητρίου, Θέκλας Παπαδοπούλου, Φώτη Πεχλιβανίδη, Στέργιου Στάμου, Αμαλίας Σωτηροπούλου, Γιώργου Τζινούδη, Σοφίας Φωτιάδου, Justyna Borucka, Luca Brandi, Brigitte Polemis και Patrick Rubinstein.

Πληροφορίες
Γκαλερί Σκουφά: Σκουφά 4 – Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ.: 210 3643025  και 210 3603541. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 – 15:30, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 –  15:30 & 17:30 – 21:00, Κυριακή: κλειστά.
gkoul@naftemporiki.gr

naftemporiki.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο