Έκθεση ζωγραφικής Ουκρανών καλλιτεχνών στην Αθήνα

Η έκθεση «Impressions» παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από τη Μαριούπολη
Ένα ζωντανό παράδειγμα της ελληνο-ουκρανικής συνεργασίας θεωρείται η έκθεση ζωγραφικής «Ιmpression», με έργα ζωγραφικής Ουκρανών καλλιτεχνών, που διοργανώνουν στην Αθήνα ο δήμος Ζωγράφου και η ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Η έκθεση ζωγραφικής, που θα είναι ανοικτή μέχρι τις 29 Απριλίου, φιλοξενείται στην εκθεσιακή αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Βίλα Ζωγράφου». Πραγματοποιείται στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δήμων Ζωγράφου και Σαρτανά της Ουκρανίας, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο (ένα από τα ελληνικά χωριά της Ουκρανίας), αλλά και της συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση του δήμου Ζωγράφου και 240 από την ίδρυση της πόλης της Μαριούπολης.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αρχίπ Ιβάνοβιτς Κουίντζι, ενός από τους σημαντικότερους Ουκρανούς καλλιτέχνες, ελληνικής καταγωγής.

Η έκθεση «Impressions» παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από τη Μαριούπολη, οι οποίοι ήταν συμμετέχοντες στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών «Το Μνημείο του Αρχιπελάγους Κουίντζι» (Μαριούπολη, 2016).

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, η επιτετραμένος της Ουκρανίας Ναταλία Κοσένκο, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού της Εθνικής Ένωσης Καλλιτεχνών Μαριούπολης της Ουκρανίας και οι συντονιστές της έκθεσης «Impressions».

Ο δήμος Ζωγράφου αδελφοποιήθηκε με τον δήμο Σαρτανά Μαριούπολης (Ουκρανία) στις 2 Σεπτεμβρίου του 1999, θέτοντας από τότε τα θεμέλια μιας μακρόχρονης και φιλικής σχέσης. Σε ανακοίνωση της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα επισημαίνεται, πως η επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης κατέστη δυνατή με την εποικοδομητική της συνεργασία με τον δήμο Ζωγράφου, τον Οργανισμό Εθνικής Ένωσης Καλλιτεχνών Μαριούπολης της Ουκρανίας και με την υποστήριξη της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Ντόνετσκ.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο