Τέλος στις κάρτες στάθμευσης στην Αθήνα: Θα πληρώνετε απ’ το κινητό

Αλλάζει ο τρόπος που μέχρι τώρα παρκάραμε στο κέντρο της Αθήνας. Μια νέα συνεργασία ήρθε να δώσει τέλος στις κάρτες στάθμευσης και να κάνει την ήδη δύσκολη διαδικασία του παρκαρίσματος λίγο πιο εύκολη.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΕΜ ΑΕ, η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τηWarply λανσάρει το Citizenpass, τη νέα πρωτοποριακή εφαρμογή για εύκολη και γρήγορη στάθμευση στην πόλη της Αθήνας.
Το Citizenpass αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο που έρχεται να αναβαθμίσει τη σχέση του πολίτη με το Δήμο και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Δήμο Αθηναίων.
Πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι Δήμου, όπου ο χρήστης μπορεί να «φορτώσει» χρήματα και στη συνέχεια να προαγοράσει για μελλοντική χρήση του στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Το Citizenpass χρησιμοποιεί τοWarplyPay, με διασύνδεση με την Εθνική Τράπεζα για την εκκαθάριση των πληρωμών, με κάρτες Mastercard και Visa όλων των τραπεζών, ενώ η ασφάλεια των συναλλαγών διασφαλίζεται από τις υψηλότερες διεθνείς πιστοποιήσεις.
Μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση του οχήματός του (GPSλειτουργία) στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων και αγοράζει στη στιγμή το χρόνο στάθμευσης που επιθυμεί. Με την επιτυχή ενεργοποίηση της στάθμευσης λαμβάνει και το αντίστοιχο αποδεικτικό πληρωμής στην ηλεκτρονική του διεύθυνση. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης με push notification, 10 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου στάθμευσης και επέκτασής του εξ’ αποστάσεως.
Σύντομα στο Citizenpass θα προστεθούν περισσότερες λειτουργίες, ώστε μέσω μιας και μόνο mobileεφαρμογής να διευκολύνονται οι πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενώ στόχος της ΔΑΕΜ Α.Ε. και τηςWarply είναι να ενταχθούν σε αυτό και άλλοι Δήμοι της Ελλάδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο