Ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Προαστιακού μέχρι την Αθήνα

Ο σταθμός των τρένων της Αθήνας εκσυγχρονίζεται και από τις 30 Ιουλίου θα αρχίσει να υποδέχεται ηλεκτροκινούμενα τρένα, που θα κινούνται, πλέον, στην γραμμή του Πειραιά, μέχρι την Αθήνα, σύμφωνα με τα αναπροσαρμοσμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας επισκέφθηκε τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθήνας, παρουσία των Διοικήσεων ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ και είδε από κοντά τους ανακατασκευασμένους χώρους σε ώρα πλήρους λειτουργίας.
AdTech Ad
Πλέον, τα δρομολόγια από και προς το Κιάτο του Προαστιακού σιδηροδρόμου αλλάζουν κατεύθυνση. Το δρομολόγιο Κιάτο – Αεροδρόμιο θα γίνει Κιάτο – Αθήνα και το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Κιάτο θα γίνει Αεροδρόμιο – Αθήνα. Αντιστοίχως, από τον κεντρικό σταθμό Αθηνών θα φεύγουν δύο διαφορετικά δρομολόγια προς Κιάτο και Αεροδρόμιο.
Ο σταθμός εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, διαθέτοντας πλέον πέντε νέες γραμμές, τρεις νέες, σύγχρονες, στεγασμένες αποβάθρες επιβατών, νέα υπόγεια διάβαση που συνδέει τις νέες εγκαταστάσεις με σύγχρονους ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες και στεγασμένες προσβάσεις προς τους χώρους του παλιού σταθμού. Οι νέες εγκαταστάσεις υποστηρίζονται από σύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα, ενώ ο Σταθμός διαθέτει και όλους τους αναγκαίους βοηθητικούς χώρους για την λειτουργία του.
Ο εκσυγχρονισμός του Σταθμού και η υπόγεια διασύνδεση του με το Μετρό της Αθήνας θα ολοκληρωθεί με νέες εργολαβίες που θα προκηρυχθούν από την ΕΡΓΟΣΕ το Φθινόπωρο 2017.

http://news247.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο