Σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι οι Κουδουναραίοι Διστόμου

Ντυμένοι με προβιές και ζωσμένοι με κουδούνια νέοι και νέες συνεχίζουν ενα πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο με αθυρόστομη γλώσσα και καυτή σάτιρα.

Στην αποκριάτικη Αθήνα θα βρίσκονται οι Κουδουναραίοι Διστόμου το Σάββατο 12 Μαρτίου και θα δώσουν το δικό τους… ήχο, χρώμα στο κέντρο της πόλης με την αθυρόστομη σάτιρά τους και τα πικάντικα, επίκαιρα, στιχάκια.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενέταξε στο επίσημο αποκριάτικο πρόγραμμά του τους τραγόμορφους Κουδουναραίους του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου για μια μεγάλη βόλτα που θα αρχίσει στις 18.30 του Σαββάτου από την Πλατεία Κλαυθμώνος και από την Σταδίου θα μπουν
στην Πλατεία Συντάγματος (Μετρό και μπροστα από την Βουλή), για να κατηφορίσουν μετά στην πολυσύχναστη Ερμού και την Καπνικαρέα και θα μπουν στην Πλατεία Μοναστηρακιου (μπροστα στο Μετρό), εν συνεχεία θα πορευτούν στην Αιόλου, θα σταθούν την Πλατεία Αγίας Ειρήνης και θα καταλήξουν στην Πλατεία Κοτζιά, μπροστα στο Δημαρχείο.

Μια …θορυβώδης, χαρούμενη πορεία με την οποία θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα το πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο με αυτοσχέδια δρώμενα, τραγούδι και φυσικά άφθονη επίκαιρη και καυτή σάτιρα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο